Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

Шкіряк подав у відставку?

Герой останніх українських політичних анекдотів та відеокліпів Зорян Шкіряк звернувся до прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка із заявою про звільнення з посади тимчасового виконувача обов’язків голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій (ДСНС).

Про це він заявив на брифінгу.

«Я звернувся до прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка із заявою про звільнення мене з посади тимчасового виконувача обов’язків голови ДСНС», – наголосив Шкіряк.

«На цьому етапі моя місія тут (ДСНС) завершена», – сказав він.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Настав час надати дорогу професіоналам, у нас є кандидатура людини, яка буде достойною на цій посаді», – не уточнюючи, про кого йдеться, додав Зорян Несторович, який, як виявилося, хоч і є земляком одіозного екс-міністра з надзвичайних ситуацій закарпатця Нестора Шуфрича, все ж не зміг з ним зрівнятися у рівні професійних якостей.

Нагадаємо, Шкіряку закидають, що він за бюджетні 6 млн. грн., призначені для рятувальної операції українців з постраждалого від землетрусу Непалу, влаштував собі державним коштом «майські» канікули у Делі та Катманду. А згодом з’ясувалося, що в. о. голови ДСНС взяв з собою Катерину Храмову, яку називають його цивільною дружиною, нібито для участі в згаданій рятувальній операції. Шкіряк пояснив, що Храмова брала участь в операції як «волонтер (своїм коштом) і людина, що знає східні практики». Також в мережі з’явилися фотографії «відпочинку» Шкіряка на злітній смузі.

Довідка: 25 березня уряд призначив Шкіряка на посаду в. о. голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій.
Того ж дня Кабмін звільнив з посад голову ДСНС Сергія Бочковського та його заступника Василя Стоєцького. Їм інкримінують організацію злочинних схем із закупівлі пального у приватних компаній за завищеними цінами.

Чи прийме Прем’єр його відставку, залишається лиш здогадуватися. В іншому випадку – це може бути тільки тактичним політичним ходом. Пригадаймо, скільки таких заяв про відставку писали «опозиційні» чиновники у часи Януковича, хоча б у Галичині чи на Прикарпатті зокрема?..

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Дмитро Несміш

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності