Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Шкода, що українські ракети поки не досягають їхніх думи і кремля, де маразм все міцнішає…

Після того, як у дерджумі рф до армії рф запропонували призивати трудових мігрантів з Узбекистану та Таджикистану, тепер там ще й пропонують зняти відповідальність за злочини на тимчасово окупованих територіях України, які були скоєні до 30 вересня 2022 року на користь «інтересів рф».

Депутати держдуми російської федерації ухвалили у першому читанні законопроект, який знімає кримінальну відповідальність за злочинина тимчасово окупованих територіях України, якщо вони були скоєні задля «захисту інтересів росії», пише «Крим. Реалії».

У пояснювальній записці до законопроекту зазначено, що закон стосуватиметься злочинних дій, скоєних до 30 вересня 2022 року в частинах Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей. Які саме кримінальні злочини повинні трактуватися як скоєні на користь росії, у документах не зазначено.

Крім того, згідно з проєктом закону, злочинами не вважатимуться дії, відповідальність за які передбачена законодавством України, «якщо вони містить ознаки злочину, передбаченого КК рф, але були спрямовані на захист інтересів російської федерації та громадян і організацій рф» у вищеперелічених тимчасово окупованих територій України.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Як повідомляють російські ЗМІ, згідно із законопроєктом, на тимчасово захоплених територіях України не передбачається робота судів присяжних щонайменше до 2027 року. Також росія відмовляється від відшкодування шкоди, зазнаної мешканцями територій до їх окупації.

Авторами цього законопроекту є член ради федерації рф андрій лішас та депутат павло крашенінніков.  Поправки до нього будуть приймати до 17 грудня.

«Країна по суті заявляє: «Чиніть будь-які злочини на захист моїх інтересів, я вам все пробачу». Це просто дикість», – цитує слова юриста Михайла Беньяша видання «Адвокатська вулиця».

Міністерство закордонних справ України закликало міжнародну спільноту підтримати створення спеціального трибуналу щодо злочину агресії рф проти України.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

У п’ятницю, 9 грудня, Рада ЄС ухвалила висновки щодо боротьби з безкарністю стосовно злочинів, скоєних у зв’язку з агресивною війною росії проти України.

Глава МЗС Великої Британії Джеймс Клеверлі заявив, що російський диктатор володимир путін неминуче понесе відповідальність за розв’язану в Україні війну. Також покарання не уникнуть винні у скоєнні воєнних злочинів.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності