Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

ШТУРМ ІФ ОДА. АНУШКЕВИЧУС: МИ, ЩО КИЇВ? – МИ, ЩО ДЕБІЛИ?

У Івано-Франківську  2  грудня близько 19:40, група молодих людей у кількості двох сотень чоловік спробувала захопити «зимовий палац» – Івано-Франківську ОДА.
2013-12-03_2142542013-12-03_215035Одним з намірів нападників, яких очолював один з депутатів облради від ВО «Свобода», було «очистити» кабінети держустанови від портретів «ненависного» новим «революціонерам» Президента Віктора Януковича.
Подейкують, що «партизанів» до приміщення міськвиконкому, який знаходиться в одній будівлі з Івано-Франківською ОДА, запросив сам мер міста Віктор Анушкевичус. Але ось яким чином вони опинилися в крилі будинку, що належить облдержадміністрації, допоки точно нікому не відомо. Одні твердять, що ті увірвалися через центральні двері знадвору, інші – що через поверхи коридорами. Відомо одне: коли миттєво з’явилися представники спецпідрозділу «Грифон», молодики миттєво самостійно очистили приміщення адміністрації.
А далі, уже перед обєктивами телекамер, при представниках ЗМІ, міський голова Віктор Анушкевичус «вгамовував» мітингувальників, пояснюючи їм, що Івано-Франківськ не хоче введення надзвичайного стану у країні, як цього вимагає ВР АР Криму чи в Івано-Франківську зокрема.
«Ми, що Київ? – Ми, що дебіли?..», – апелював Анушкевичус до несамовитого натовпу.
…А згодом ву місцевих ЗМІ з’явився коментар щодо згаданих подій ще одного депутата облради від тієї ж фракції ВО «Свобода» – керівника Штабу національного спротиву в Івано-Франківську Василя Поповича, у котрому він назвав свого колегу по фракції та його прибічників, що напередодні «штурмували Зимовий» такими собі «гарячими головами».
«Штаб зробить організаційні висновки і подбає про те, щоб люди, які піддаються на провокації, надалі не працювали у штабі і не дискредитували мирний протест. З самого початку ми оголошували про те, що наші акції носять мирний характер». «Правий сектор» не закликав людей до провокації. Він займається забезпеченням правопорядку, а не штурмом будівель. Провокацію влаштували  окремі «гарячі голови», – цитує Василя Поповича прес-служба Штабу.

Василь Скрипка

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності