Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

Шухевич за «Правий сектор»

Юрій Шухевич виступив на мітингу зі сцени Львівського Євромайдану. Син провідника українського народу, Романа Шухевича – засудив зі сцени Майдану дії опозиції та закликав людей підтримати об’єднання громадських організацій «Правий сектор».

Ложка дьогтю до бочки сказаного «опозиціонерами» меду від пана Юрія Шухевича.
Майже три місяці тому назад тут великий Майдан, маса молоді закликали «Революція! Революція!» І вони дійсно вірили, вийшли й вірили, що вони йдуть робити ту революцію і були впевнені в своїй перемозі. Мали рацію. Але вони сказали ще одне.
Революція, Майдан, але без політиків. І, власне, вони не хотіли політиканів, бо вони знали, куди ті заведуть. Тепер на Майдані стоять ще й досі люди з надією, яку їм обіцяли у передумові переговорів: реабілітація всіх репресованих і покарання винних у побитті, в катуванні, вбивстві мирних протестувальників. То була передумова до переговорів.
То була передумова до переговорів. Ми що побачили? Переговори, але без Майдану! Без тих, які простояли три місяці, а не їздили по Європах! Тих, хто, власне, виставив ті умови, в той час, як ці навіть не погодилися представників Майдану вкючити в переговорну групу. Бо що таке опозиція? Опозиція і панівна партія – разом вони є влада. І влада між собою домовилася, заговорила Народні ради. І потихеньку здали ці адміністрації, навіть, де вони вже були захоплені повністю. Під тиском так званих Народних рад, які були, в дійсності, далеко не народними. Там були депутати, але народу там не було.
Але чи можемо ми повірити Януковичу? Чи можемо ми повірити тій владі? Ні, і ще раз ні. Вже не раз вони обдурювали нас. Сьогодні генеральний прокурор говорить про 325 в’язнів, депутати від опозиції озвучували цифри 1500, а то і 2500. А ми ще не знаємо, скільки ув’язнено – ув’язнення продовжуються, але активістам тепер інкримінують «хуліганство», і вони не попадають під ніякі амністії.
Заради того, щоб розчарувати Майдан, щоб розвести його, посіяти зневіру, демо-ліберальній опозиції треба назвати провокаторами тих, які, власне, гинули. Які підставляли своє чоло під кулі. І тепер вони задоволені, що зможуть рапортувати там, що вони забрали тих «провокаторів» забрали з Грушевського, з КМДА, а ще й в додатку в Галичині поздавали. Для чого? Для того, щоби домовитись. Щоби їм повернути ту чи іншу Конституцію.
А я хочу їх спитати, панів депутатів: а при минулій Конституції ви не так же само крали і грабували Україну, як при цій? Так само! Якщо ви повернете якусь там Конституцію, що – будуть в нас праведні суди? Що – ДАЇшники не будуть вимагати від водіїв хабарів? Урядовці не будуть вимагати хабарів? Податкова не буде нищити, тиснути підприємців? Нічого подібного, все було і буде. Але вони домовляться. Вони відновлять Конституцію і покладуть вам на стіл. І скажуть, які вони герої! От і весь героїзм…
Це є опортунізм, це є розкол отого Майдану. Розчарування, стрімління його розігнати. Якщо б тут стояли ті хлопці й дівчата, які з радістю кричали «Революція!», і яких я вітав з цим, то можете бути певні – вони би сказали інші слова тут на честь тої нашої славної опозиції.
Я заявляю і оголошую, що тут, на вулиці Коперника 6/7 проводиться запис до силового крила Правого Сектору. Отих, що під червоно-чорними прапорами вмирали на барикадах. Які дійсно хочуть і готові не говорити, говорити і заговорювати всі віча, всі майдани, весь народ – а які готові боротися. Тому закликаю всіх небайдужих взятися, рішитися і, хто хоче – записатися. Повірте, Україну вони не здадуть. Я впевнений в цьому.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності