Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Соціальні новини

Швайка: Україна відкриє ринок для польської свинини

У ході зустрічі міністр агропромисловості свободівець Ігор Швайка поінформував польську делегацію про видачу дозволів на експорт свинини польським підприємствам, які знаходяться за межами зони обмеженого доступу (район зараження). Про це кореспонденту ІА «AgroNews» повідомили в Мінагрополітики.

Крім того, керівники аграрних відомств домовилися, що питання про заборону на імпорт з Польщі в Україну тварин, сприйнятливих до АЧС, і їх репродуктивного матеріалу, вирішуватимуться ветеринарними службами двох країн у рамках робочих контактів.

Польська сторона надає гарантії того, що польські підприємства, що працюють на експорт в Україну не будуть експортувати свинину, яка вирощена в районах охоплених обмеженнями. Забій свиней з буферної зони проводитиметься в особливому порядку, який гарантує повне розділення виробничих процесів.

Міністр Ігор Швайка зазначив: «Завданням міністерства є забезпечення продовольчої безпеки в Україні. Відповідно до цього, будь-які рішення про зняття заборони на ввезення польської свинини будуть прийматися тільки після позитивного рішення українських ветеринарів, делегованих до Польщі».

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Також українська сторона підтвердила, що підприємства, які мають дозвіл на експорт в інші держави-члени ЄС і зареєстровані польською ветеринарною службою, можуть експортувати свою продукцію на український ринок.
За результатами зустрічі було підписано Протокол переговорів між міністрами, який включає в себе питання, які були обговорені в ході поточної зустрічі.

Джерело: AgroNews

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності