Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

Швейцарія дала армії Росії тканину для маскування солдат від радарів

Швейцарія поставила Росії високотехнологічну тканину, яка може бути використана у військових цілях, на суму 85 млн євро.

“Незважаючи на анексію Криму і конфлікт в Україні, влада Швейцарії дали згоду на поставку в Росію високотехнологічної камуфляжної тканини на суму понад 90 млн франків”, – йдеться в повідомленні.

Тканина, що захищає від виявлення за допомогою радарів і детекторів інфрачервоного випромінювання, може бути використана для виготовлення маскувальною сітки (якою можна, наприклад, закрити танки чи іншу техніку) або спеціальної уніформи для бійців.

Як заявив минулої неділі офіційний представник федерального департаменту економіки (Seco), експорт матеріалу дозволений, оскільки угода на його поставку була укладена до 27 серпня 2014 року, коли Швейцарія підтримала санкції ЄС проти Росії. Замовником виступив російський підприємець, бізнес якого носить цивільний характер, виправдовується Seco. Хто є постачальником, у відомстві говорити відмовляються.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Обсяг угоди склав рекордні 91 млн швейцарських франків (близько 85 мільйонів євро). Поставка, за даними швейцарським ЗМІ, була здійснена у два етапи: 16 жовтня і 12 грудня 2014.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності