Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Соціальні новини

SIM-КАРТКИ БУДУТЬ ЗА ПАСПОРТАМИ…

Національна комісія з питань регулювання зв’язку та інформатизації (НКРЗІ) погодила проект постанови про внесення змін у кілька підзаконних актів, які стосуються реєстрації абонентів мобільного зв’язку у своїх операторів. Відповідне рішення було прийнято на засіданні НКРЗІ.

«Нічим пишатися Україні, де 90% абонентів мобільного зв’язку надається на умовах анонімності», – заявив глава НКРЗІ Олександр Животовський.

За його словами, реєстрація абонентів – це загальносвітовий тренд. Вона відкриває двері для нових послуг, у тому числі фінансових, для яких важлива безпека.

У разі прийняття Кабміном згаданої постанови, абоненти, які зараз обслуговуються на умовах публічного анонімного договору, зобов’язані будуть звернутися до операторів, пред’явити документ, що встановлює особу.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Фактично, ми нині догаеяємо не ЄС, а саме Росію, де на вимогу спецслужб телефонну SIM-картку офіційно можна придбати тільки за наявності у вас паспорта, а у підворітті навпроти магазину – без паспорта і втричі дорожче…

Підготував Тарас Боднар

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності