Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Скандал – не можуть знайти “іноземних експертів”, які відбирали суддів ВАКС

Іноземних експертів, які відбирали суддів ВАКС, не можуть знайти.

Орган було створено, і він навіть брав участь у відборі суддів, маючи право вето, але його місцезнаходження нікому не відоме. З таким парадоксом зіткнулися в Окружному адміністративному суді м.Києва.

За інформацією прес-служби ОАСК, нині тут розглядають позов проти громадської ради міжнародних експертів щодо визнання протиправним і нечинним її регламенту. Як третя особа залучена Вища кваліфікаційна комісія суддів.

Проте всі спроби повідомити відповідача про відкриття провадження зазнали невдач. У Державній судовій адміністрації відповіли, що не володіють інформацією про місцезнаходження ГРМЕ. Направлені листи повертаються на адресу суду, офіційний сайт не працює, телефонний зв’язок відсутній.5c34065e96e1545c16816879e4385103

Утім, як відомо, ГРМЕ створена як постійно діючий допоміжний орган. Після завершення добору до Вищого антикорупційного суду голова ГРМЕ Ентоні Гупер зауважив, що рада продовжуватиме спостерігати за процесом утворення ВАКС, але востаннє він з’являвся на люди на початку квітня, коли стартував тренінг для суддів цієї установи.

До речі, попри відсутність основної роботи (і за умов невідомого місцезнаходження), члени ГРМЕ, схоже, продовжують отримувати заробітну плату за сам факт членства в раді.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності