Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Скандал в Сочі: росіяни привласнили українські міста

Українські спортсмени тимчасово «переїхали» до Росії?

Українські олімпійці стали жертвами збою системи або незнання географії відповідальними працівниками офіційного сайту Зимової Олімпіади в Сочі.
Так, наша чемпіонка світу з біатлону Олена Підгрушна (та сама, яка нещодавно стала другою дружиною нардепа від ВО «Свободи» Олексія Кайди) на сайті значиться як «ПідХрушна» і проживає в місті Тернопіль (Росія).
У Росію згідно цього ж сайту «переїхали» ще кілька українських біатлоністів, а разом з ними і кілька сот тисяч українців з Чернігова, Сум та ін. міст України.
А у профайлі натуралізованої росіянки Марії Панфілової в графі «місце проживання» зазначено просто – «Росія». Ось вже дійсно, «широка страна моя родная». Але українське громадянство за Марією зберегли – і на тому спасибі.
Відзначимо, що літера «х», що з’явилася в прізвищі Олени Підгрушної пов’язана з специфікою транслітерації українських прізвищ, коли буква «г» передається як «h». При цьому умовна росіянка Гусєва залишилася б «Gusev’ой».
Під час Олімпіади- 2012 в Лондоні трапилася подібна ситуація. Тоді офіційний сайт Ігор представляв уродженців України, які виступають за російську збірну, як уродженців якоїсь «Української області (Росія)».
А кілька росіянок взагалі народилися у «Львівській області (Росія) «або «Луцьку (Росія)».
Представник сайту Лондонських Ігор переклав провину за помилки на Національні олімпійські комітети : нібито це вони відповідають за надання біографічних даних спортсменів.
Відзначимо, що станом на ранок 8 лютого помилку на сайті виправили.
Але, можливо, це була не помилка, а натяк, мовляв: «Зачекайте, нехай тільки закінчаться ігри…»?

Підготував Тарас Боднар

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності