Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Соціальні новини

СКАСАВАНО обов’язкове нотаріальне завірення низки документів

Прийнято в цілому урядовий законопроект, яким пропонується дозволити засвідчення копій низки документів посадовими особами органів державної влади, підприємств та ін..

Верховна Рада України на минулому тижні прийняла Закон про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо засвідчення вірності копій ( фотокопій) документів і виписок з них, засвідчення підпису на документах (законопроект № 4582).

Законом скорочено перелік нотаріальних дій, мінімізовані витрати споживачів нотаріальних послуг та доступ до таких послуг усіх верств населення, скасовано у низці випадків вимоги щодо обов’язкового нотаріального посвідчення угод і фактів, що мають юридичне значення, і нотаріальне завірення документів для надання їм юридичної вірогідності.

Передбачено розширення переліку випадків засвідчення вірності копій ( фотокопій) документів і виписок з них, справжності підпису на документах не лише нотаріально, а й посадовими особами органів державної влади, органів місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Посадові особи відповідних органів, підприємств та ін. зможуть, зокрема, завіряти справжність копій наступних документів:

– Документи, які надаються для отримання ліцензії на виробництво спирту етилового, коньячного і плодового, спирту етилового ректифікованого виноградного, спирту етилового ректифікованого плодового, спирту-сирцю виноградного, спирту-сирцю плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів, – посадовою особою органу ліцензування;

– Документи, що надаються для отримання ліцензії на імпорт, експорт, оптову та роздрібну торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами, – посадовою особою органу ліцензування.
– Установчі документи, які підтверджують право юрособи бути покупцем об’єкта приватизації, згідно з ч. 4 ст. 7 Закону про приватизацію невеликих держпідприємств – посадовою особою органу приватизації. Те ж саме стосується завірення установчих документів, що надаються для реєстрації в якості учасника аукціону.

– Угода з приймаючою стороною про мету, гарантії надійного зберігання та повернення культурних цінностей в обумовлений угодою термін, – є посадовою особою центрального органу виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику у сфері вивезення, ввезення та повернення культурних цінностей (дана угода додається до клопотання про дозвіл на тимчасове вивезення культурних цінностей);

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

– Свідоцтво про смерть фізособи- підприємця , що надається для анулювання ліцензії відповідно до ст. 21 Закону про ліцензування деяких видів господарської діяльності, – посадовою особою відповідного органу ліцензування;

– Передавального акта або розподільчого балансу, затверджені органом, який прийняв рішення про припинення діяльності кредитної спілки, згідно зі ст. 9 Закону про кредитні спілки – посадовою особою Нацкомфінпослуг;

– Ліцензія на право надання послуг з перевезення пасажирів для участі у проведенні конкурсу на перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування згідно ст. 46 Закону про автомобільним транспортом – посадовою особою підприємства (організації), яка забезпечує підготовку матеріалів для проведення засідань конкурсного комітету;

– Установчі документи, надані юрособою, яка має намір набути статусу оптового ринку с/г продукції згідно ст. 4 Закону про оптові ринки с/г продукції, – посадовою особою центрального органу виконавчої влади з питань аграрної політики.
Можливість засвідчення копій вище зазначених документів нотаріусом не відміняється.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Джерело: ЛІГА: ЗАКОН

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності