Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

Скасовано скандальну поправку до закону про Антикорупційний суд

Верховна Рада проголосувала за зміни до закону про судоустрій і статус суддів. Вони повертають в юрисдикцію Вищого антикорупційного суду заведені раніше справи на топ-чиновників.

Законопроект №7441 прийнятий у другому читанні і в цілому. Зокрема, депутати підтримали правку, по якій апеляція на рішення, прийняті до створення Вищого антикорупційного суду, подається в апеляційну палату ВАСУ. Саме на цій зміні в законодавство наполягали в ЄС, Венеціанської комісії та МВФ.

Нагадаємо, під час прийняття закону про Вищий антикорупційний суд в нього внесли правку, яка виводить з його юрисдикції справи про корупцію, які були заведені на топ-чиновників до створення цього органу. Надалі спікер Верховної Ради Парубій запропонував змінити «апеляційну» поправку до закону  через зміну закону про судоустрій, не чіпаючи сам закон про ВАСУ.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності