Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Соціальні новини

Схеми на дитячій освіті, – програма “Нової української школи”. Прикарпаття…

На Івано-Франківщині працівники Служби безпеки України розкрили схему розкрадання бюджетних грошей на придбанні навчального обладнання для “Нової української школи”.

Про це повідомляє управління СБУ в Івано-Франківській області.

За попередніми даними слідства, до оборудки причетні група посадовців районних органів влади Івано-Франківщини та представники понад 10 комерційних структур, у тому числі зі столичного регіону. Фігуранти налагодили механізм одержання “відкатів” на придбанні комп’ютерної техніки та інтерактивного обладнання для шкіл за штучно завищеними цінами“, – йдеться у повідомленні.

Чиновники разом з комерсантами фальсифікували тендерні процедури, відмовляючи учасникам торгів, які пропонували якісну продукцію за нижчими цінами, натомість лобіювали “свої” фірми.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Правоохоронці також з’ясували, що замовники не погоджували проєкти закупівель комп’ютерного обладнання для “Нової української школи” з Міністерством цифрової трансформації.

Згідно з укладеними договорами на придбання продукції, на рахунки комерційних структур, залучених в оборудці, було перераховано понад 70 мільйонів гривень. Співробітники СБУ задокументували факти закупівлі оптових партій комп’ютерного обладнання за ціною, вдвічі вищою за роздрібну вартість цих моделей у відомих постачальників та офіційних виробників“, – повідомляє пресслужба управління.

Щоб збільшити суму “відкату” у комерсантів закуповували неякісну техніку. Зокрема, для першокласників купили монітори, які негативно впливають на дитячий зір, не зважаючи на накази Міносвіти.

Під час обшуків у межах кримінального провадження у певних районних установах влади Івано-Франківської області та за адресами афілійованих комерційних структур у Києві правоохоронці виявили і задокументували комп’ютерне обладнання, мобільні телефони, гроші і документальні матеріали, які підтверджують злочинні дії.

За результатами розслідування Служба безпеки України інформуватиме Міністерство освіти і науки для вжиття відповідних заходів з нейтралізації корупційних схем на закупівлі обладнання для дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності