Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Скільки дітей залишилися без батьківського піклування з 2022…

Від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну без батьківського піклування залишилися понад 10 тисяч українських дітей. Про це у своєму Telegram-каналі повідомив Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець.

За його словами, точка цифра складає 10153 дитини, з яких 1610 дітей залишились без піклування у зв’язку зі смертю чи загибеллю батьків.

Лубінець заявив, що Кабмін у 2022 році спростив процедуру влаштування під опіку чи піклування дітей, які опинилися без батьків у воєнний час.

В повідомленні йдеться, що на час дії надзвичайного або воєнного стану було спрощено пакет документів для родичів та інших близьких людей, зокрема хрещених батьків, які бажають взяти під опіку чи піклування сироту або дитину, позбавлену батьківського піклування.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Для цього особа, яка хоче взяти під опіку має подати до служби у справах дітей за місцем проживання (або за місцем виявлення дитини) низку документів, серед яких: заява; копія паспорта громадянина України; документи, що підтверджують сімейні, родинні зв’язки особи з дитиною; довідка від нарколога та психіатра про відсутність перебування на обліку.

Також треба подати довідку про наявність чи відсутність судимості, видану територіальним центром із надання сервісних послуг МВС за місцем проживання заявника або через портал Дія.

Якщо це неможливо, кандидат в опікуни має подати заяву про відсутність притягнення його до кримінальної відповідальності за низку злочинів: проти життя та здоров’я, волі, честі та гідності, статевої свободи та статевої недоторканності особи, проти громадської безпеки, громадського порядку та моральності тощо.

Опікун чи піклувальник також має вказати у заяві, що він немає непогашеної чи не знятої в установленому законом порядку судимості за вчинення інших злочинів.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Лубінець додав, що після припинення надзвичайного або воєнного стану довідку про наявність чи відсутність судимості необхідно надати службі у справах дітей протягом місяця.

Раніше ми повідомляли, що окупанти депортували маму та її маленького сина до рф, але їх вдалося повернути на територію України.

Крім того, росія під виглядом «оздоровлення» вивезла до білорусі понад 3 тисячі українських дітей, заявив постійний представник України в ООН Сергій Кислиця.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності