Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

Скоротити чисельність ЗСУ, – пропозиція глави фракції “слуг” Арахамії

Глава фракції «Слуги народу» Давид Арахамія виступив за скорочення чисельності української армії. Він вважає, що владі України варто почати обговорення даної ініціативи і провести розрахунки.

«Ми розуміємо, що бюджет – це цифра, якої завжди не вистачає. Стаття для оборони – захищена, але завжди немає достатньо коштів, щоб переозброювати армію, купувати нові речі, нове озброєння, нові технології, займатися вивченням. Якщо ми будемо зменшувати бюджет проїдання і трохи збільшувати бюджет на розвиток і інновації, то здатність нашої армії буде рости», – сказав Арахамія в ефірі телеканалу «Україна 24».

За його словами, збільшення боєздатності армії необхідно Україні для стримування військової агресії з боку Росії і будь-яких інших потенційних ворогів.

Відзначимо, що згідно з паспортом бюджетної програми в 2020 році чисельність ЗСУ складала – майже 247 тисяч осіб. З них близько 193 – військовослужбовці, 52 – цивільні працівники. 40 тисяч військовослужбовців беруть участь в операції Об’єднаних сил.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Зазначимо, що Генштаб планував скоротити кількість призовників на строкову військову службу під час осіннього призову-2020 за рахунок збільшення контрактників.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський переніс весняний призов на строкову військову службу з квітня-червня на травень-липень у зв’язку з пандемією коронавірусу. Призовників допускатимуть до лав ЗСУ лише після того, як вони пройдуть обсервацію і отримають підтвердження, що не хворіють на COVID-19.

Також Зеленський підписав указ, згідно з яким на строкову військову службу призиватимуть чоловіків від 18 до 27 років, які придатні до служби в армії. Призов на строкову службу юнаків у віці 18-19 років буде проходити виключно на добровільній основі. Із 20-ти років брати в армію будуть в обов’язковому порядку.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності