Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

Скрипничук абсент не пив

Минулої суботи, 11 червня, в фойє Івано-Франківської облради трапився інцидент який в будь-якій іншій цивілізованій країні одній політичній силі коштував би їй її політичних рейтингів, а одному високопоставленому чиновнику його трудової і політичної кар’єри .

І так. В рамках фестивалю Porto Franko Gogol Fest, що тими днями проводився в обласному центрі, у згаданому вище фойє митець Юрій Бакай готував інсталяцію «Вапно» – таку собі величеньку конструкцію з мальованого гіпсокартону, десятка стареньких радіоприймачів, в прозваних в народі «катеринками» і ще чогось там. Аж тут раптом, звідки не візьмись,  з’явився сам екс-голова Івано-Франківської облради, а нині керуючий її справами депутат від ВО «Свобода» Василь Скрипничук, який прямував через фойє в напрямку до виходу з будівлі ОДА
Цікаво, що Василю Михайловичу відразу не сподобалося творіння митця, адже, як кажуть декотрі фахівці із «сучасного мистецтва», щоб його второпати, треба або щось моцне курити або щось таке саме пити, при цьому в останньому випадку рекомендують пити абсент, який ще називають за його галюциногенні властивості «зеленою феєю».

Тож стає зрозуміло, що пан керуючий справами, який, до речі, не палить, абсент теж не вживав, але як видно з відео, відзнятого оператором ТРК «Карпати» Едуардом Скрипником, який тоді теж перебував у фойє, і викладеного ним після інциденту у соцмережі, напевно вживав щось таки моцне, коментують у соцмережах.

Моцне, бо Скрипничук відразу в доволі грубій, зазвичай не притаманній йому манері, вчепився до митця, зізнався йому, що мріє, щоб таких митців не було, а те що Юрій Бакай робить: «це дурня повна і нічого серйозного», але раз Бакаю заплатили, то нехай він і виконує свою роботу…
Далі посадовець звернувся до охоронця із запитанням, хто це все дозволив робити в приміщенні облради?
Почувши у відповідь, що дозвіл дало його керівництво, керуючий справами облради Скрипничук набрав по мобільному телефону свого шефа – голову облради і теж свободівця Олександра Максимовича Сича, що зрозуміло по тому, як Василь Михайлович до нього звернувся по телефону, розповідаючи про «крокодилів» у фойє, яких просив дозволити йому відси прогнати»… Але, мабуть, почув від екс-віце-прем’єра не те, що хотів, бо відразу пригрозив Сичу в понеділок звільнитися, а потім гучно сказав не то «а ну на фіг», не то «пішов на фіг»?..

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Після цього, на прохання відеооператора представитися, яке керуючий справами облради, мабуть, сприйняв за провокацію, було кривляння на камеру, дещо хамства і навіть рукоприкладства з боку «знаного на всю країну ветерана АТО» СкрипнИчука, як він сам себе і представив.

Можливо, що пан Василь у доволі незвичний спосіб висловив усе його наболіло, але ж не на камеру це робити і не в такому дещо неадекватному агресивному стані?

Ну а в понеділок інцидент зі своїм підлеглим і однопартійцем на своїй сторінці у Фейсбук прокоментував сам голова облради Олесандр Сич.

«Щодо інциденту за участі Василя Скрипничука навколо творчої інсталяції «Вапно»:
1. Я погодив розташування інсталяції у холі обласної ради; 2. Не поділяю оцінок, висловлених щодо неї В. Скрипничуком; 3. Свої оцінки В. Скрипничук висловив, не перебуваючи на робочому місці і не виконуючи функціональних обов’язків; 4. За свої приватні вчинки кожен повинен відповідати особисто; 5. Сьогодні зранку підписав заяву В. Срипничука про відпустку з «можливим подальшим звільненням».

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

P. S.  Знаю, що натепер Василь Скрипничук переживає складні життєві обставини, – написав голова облради.
Можливо саме так воно все і є, але не зрозуміло тільки формулювання заяви про відпустку з «можливим подальшим звільненням». Що значить «можливим»? Якось не пасує кандидату юридичних наук, звання, яким так пишається Скрипничук, намагатися уникнути виконання своєї обіцянки звільнитися з посади, навіть якщо та була дана з опалу і не цілком свідомо, адже якщо чоловік сказав, значить повинен зробити. Чи не мужик?

Підготував Дмитро Несміш

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності