Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Економіка

Славетний український спиртзавод продано за безцінь під забудову

Цілісний майновий комплекс Івано-Франківського обласного об’єднання спиртової та лікеро-горілчаної промисловості продали з аукціону за 29,76 мільйонів гривень.

Зазначимо, що даний спиртзавод не має аналогів в Україні, адже був побудований півторастоліття тому за часів Австро-Угорщини, а його мідне обладнання працювало на силі власної парової тяги, що давало неперевершеного смаку його продукції, яка у часи СРСР була популярною далеко за межами України і навіть у примхливій Москві. Окрім легендарного “Прикарпатського бальзаму” і надзвичайно м’якої горілки завод ще донедавна випускав перцівку та хрінівку, а також налагодив виробництво джину, який за смаковими якостями нічим не поступався англійському, а по ціні був доступним любому пересічному українцеві…

І ось майновий комплекс викупило ПП «Житлотехсервіс» (м.Івано-Франківськ).unnamed (2)

Майно продавалось фондом Держмайна відповідно до Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом».

Початкова вартість майнового комплексу становила 58,35 мільйонів гривень. З другої спроби майно продали за 50% стартової вартості.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Цінність колишнього спиртзаводу полягає у великій земельній ділянці неподалік від центральної частини міста. Крім того, покупці отримали кілька десятків транспортних засобів (переважно у несправному стані), які належали підприємству.

Нові власники вже отримали дозвіл на встановлення (відновлення) меж двох земельних ділянок площею 7,6 га за адресою вулиця Княгинин, 44.

За даними ЄДРПОУ, засновниками ПП «Житлотехсервіс» є житель Чукалівки Тисменицького району Данченко Андрій Миколайович та житель Львова Дудок Руслан Володимирович.

Відомо, що металеве устаткування заводу вже почали активно демонтовувати. Тож незабаром на місці легендарного спиртзаводу, що не мав аналогів в Україні постануть нові багатоповерхівки – “швидкі гроші”, а українські споживачі і далі будуть травитися контрафактом, тільки, де їх тепер рятуватимуть після 1 квітня, коли закриють 70% лікувальних закладів?чем-режут-металлолом

Нагадаємо, що за контроль над заводом «Княгинин» точилася запекла боротьба. У 2018 році розпочалась процедура банкрутства підприємства.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності