Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

Слідом за Угорщиною свої паспорти закарпатцям пропонує Чехія

Уряд Чехії підготував законопроект, згідно з яким всі особи, які або самі народилися в Чехословаччині, або їх батьки є вихідцями з цієї країни, зможуть отримати чеський паспорт за спрощеною процедурою, – передають Патріоти України з посиланням на чеські ЗМІ.9p_zeman2
На фото: відомий своїм п’янством прокремлівський президент Чехії Мілош Земан

Згідно обговорюваного законопроекту, жителі Закарпаття зможуть отримати чеське громадянство, лише оформивши відповідну заяву. При цьому знання чеської мови не є обов’язковою вимогою для отримання паспорта.

Читайте такожУгорщина переходить у наступ. СБУ безсила протидіяти за відсутності відповідного закону…

Якщо проект буде прийнятий, то бажаючі отримати громадянство Чехії зможуть подати заяву, приклавши документ, що підтверджує дату і спосіб звільнення від чеського або чехословацького громадянства одного з батьків, а також бабусі чи дідуся.
Відзначимо, що з 1919 по 1939 роки значна частина Закарпаття входила до складу Чехословаччини, відповідно, практично кожен другий житель регіону зможе претендувати на чеський паспорт за новою процедурою.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності