Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

Служба фінансових розслідувань замінить Департамент захисту економіки Нацполіції

Вчора, 23 серпня, під час Колегії Міністерства внутрішніх справ Арсен Аваковповідомив про створення Служби фінансових розслідувань.articles_notes-authenticity

«На сьогодні в державі гостро стоїть питання створення єдиного органу, який буде опікуватися боротьбою з фінансовими та злочинами в податковій сфері, а саме Служби фінансових розслідувань. Це питання обговорювалось вже на декількох нарадах під головуванням Президента України. Сьогодні буде проведена відповідна нарада в РНБО. Отже, я вважаю, що ми повинні вже зробити перші кроки. Тому я пропоную прийняти рішення про ліквідацію департаменту захисту економіки Нацполіції. Це необхідний крок в напрямку подальшого розвитку загальнодержавної системи контролю над фінансовими потоками», — наголосив міністр МВС.

За словами Арсена Авакова, професійні люди, які працювали і працюють у Департаменті, будуть затребувані і надалі. Міністр фінансів Оксана Маркарова підтримує таку думку колеги та зазначає: «З 2015 року це питання постійно обговорювалось, і постійно міністерством готувалися законопроекти з цього приводу. Фінансові злочини стають складнішими. І створення Служби — це вже не питання політичної волі, а нагальна потреба».

Також міністр фінансів зазначила, що такий пункт був і у програмі Президента, і у програмі партії «Слуга народу».

«Маємо бути готові до швидкого створення Служби одразу після ухвалення відповідного законопроекту», — наголосила Оксана Маркарова.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Про свої очікування розповів і Арсен Аваков, зазначивши, що, на його думку, відповідні департаменти мають бути ліквідовані у Службі безпеки України, і в Міністерстві внутрішніх справ, і у Державній фіскальній службі. Їх функціонал варто передати у новостворену Службу фінансових розслідувань.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності