Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Смерть ультраправого німецького провокатора у Москві – подарунок Путіна його колезі зі Штазі?..

У Москві помер німецький журналіст Міхаель Охсенрайтер, який працював консультантом депутата німецького парламенту від ультраправої “Альтернативи для Німеччини” Маркуса Фронмаєра, що є опозиційною до лівоцентристки Ангели Меркель, а також він давав вказівки щодо підпалу приміщення спілки угорців в Ужгороді в лютому 2018 року.

Про смерть Охсенрайтера повідомив журналіст німецького видання Zeit Крістіан Фукс.

Вчора в Москві у віці 45 років помер головний редактор правого екстремістського журналу “Zuerst!” Міхаель Охсенрайтер, Він був близький до “Альтернативи для Німеччини”. Його звинувачували у фінансуванні тероризму (у зв’язку з підпалом спілки угорців в Ужгороді. – Ред.)” – написав він у Twitter.

Як говорять самі російські опозиціонери, смерть Міхаеля Охсенрайтера, мабуть, не є випадковою, а радше є подарунком колишнього КДБіста Володимира Путіна колишній секретній агентці “Штазі” НДР Ангелі Меркель, яка вже незабаром має прибути до Москви, щоб там зі своїм старшим колегою обговорити питання щодо України, ПП2 і її майбутньої зустрічі із президентом Зеленським…

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Нагадаємо:

на початку 2019 року прокуратура Берліна відкрила провадження про підбурення до підпалу з обтяжливими обставинами проти німецького журналіста Мануеля Охсенрайтера. Йдеться про підпал приміщення спілки угорців в Ужгороді в лютому 2018 року.

Перед цим поляк Міхал Прокопович повідомив Краківському суду, що Охсенрайтер дав йому вказівку про напад 4 лютого 2018 року на офіс Угорської культурної асоціації в Ужгороді.

Прокопович виступав одним з трьох підозрюваних поляків, які мають зв’язки з крайньо правим рухом “Фаланга”, і які постали перед судом у справі щодо підпалу спілки угорців.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Охсенрайтер працював консультантом депутата німецького парламенту від ультраправої “Альтернативи для Німеччини” Маркуса Фронмаєра. Після скандалу Фронмаєр оголосив, що розірвав контакт зі своїм радником Охсенрайтером.

Охсенрайтер був редактором правого німецького журналу Zuerst! (Перший!), протягом останніх років часто виступав у російських державних засобах масової інформації, висловлюючи підтримку проросійським бойовикам на Донбасі.

Його також пов’язують з пошуком західних спостерігачів на “вибори” на окупованих територіях сходу України та референдум в Криму в березні 2014 року. Для цього він заснував “Німецький центр євразійських досліджень”. Серед його засновників був, зокрема, і депутат від AfD Фронмаєр.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності