Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Фоторепортажі

Смертельні землетруси у Туреччині та Греції за одну ніч (відео, фото+18)

Сильний землетрус магнітудою 6,7-7 бала за шкалою Ріхтера стався в п’ятницю біля східного Егейського острова Самос.

Про це повідомляє  Ekathimerini.

Землетрус стався о 13.51 за місцевим часом, всього в 19 кілометрах на північний північний захід від столиці острова, на глибині 10 кілометрів.

Місцеві ЗМІ на Самосі повідомляють про пошкодження будівель і дорожньої мережі, в той час як з сусідньої Туреччини надходять повідомлення про те, що кілька будівель обвалилися в приморському місті Ізмір.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Європейський середземноморський сейсмологічний центр (EMSC), тим часом, дав землетрусу магнітуду 7 балів.

Як повідомляє Daily Sabah, землетрус був досить сильним, щоб люди в паніці повискакували на вулиці в країні, яка бачила потужні землетруси, що забрали життя тисяч людей в минулому.

Міністр внутрішніх справ Туреччини Сулейман Сойлу заявив, що в районах Байракли і Борнова Ізміра обвалилися шість будівель. Міністр також повідомив, що з сусідніх провінцій, включаючи Ушак, Денізли, Маніса, Баликесір, Айдин і Мугла, надійшли повідомлення про незначні пошкодження.

Що відомо про землетрус у Туреччині та Греції

  • За офіційними даними, наразі відомо про щонайменше 36 загиблих і 257 поранених. Водночас понад 70 людей рятувальники вже витягнули з-під завалів.
  • Однак, чимало людей можуть і надалі там перебувати. Землетрус зруйнував багато будинків.
  • Також повідомляють, що після землетрусу на місцевих пляжах піднявся рівень води і місто накрило велечезною хвилею води, яка зносила все на своєму шляху.
  • Сильні підземні поштовхи відчували не тільки в Туреччині, але і в Греції. Тут землетрус викликав руйнування на острові Самос. Зокрема, зруйновано частину церкви Богородиці в Карловасі. Є інформація про як мінімум одного потерпілого.

Президент Туреччини Реджеп Ердоган вже висловив співчуття співгромадянам, які постраждали внаслідок землетрусу в Ізмірі.

https://twitter.com/perizekaliyim/status/1322167296522096642

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Телевізійні кадри та відео, що циркулюють в соціальних мережах, показали, як люди відчайдушно прибирають уламки деяких зруйнованих будівель, щоб дістатися до людей, що опинилися під завалами.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності