Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

Софрону Мудрому – дев’яносто

SAFRON-99Єпископ-емерит Івано-Франківської архієпархії Української Греко-католицької Церкви, Ректор Івано-Франківської теологічної академії Кир Софрон Мудрий відзначив минулими вихідними свій 90-річний ювілей.
З цієї нагоди в обласному центрі Прикарпаття відбулася низка урочистих заходів: святкове богослужіння у Катедральному Соборі Святого Воскресіння УГКЦ, показ кінофільму про життєвий шлях ювіляра виробництва студії «Апостол» у театрі кіно «Люм’єр» та святковий обід.
Участь у заходах взяли Блаженніший Патріарх УГКЦ Святослав, Апостольський Нунцій в Україні Архиєпископ Томас Галіксон, митрополити Івано-Франківський – владика Володимир (Війтишин) та Львівський – владика Ігор (Возьняк), Секретар Синоду Єпископів владика Богдан (Дзюрах), Єпарх Нью-Вестмінстерський владика Кен (Новаківський), Єпарх Сокальсько-Жовківський владика Михаїл (Колтун), Адміністртор Коломийсько-Чернівецької єпархії владика Василь (Івасюк), Єпарх Самбірсько-Дрогобицький владика Ярослав (Приріз), Апостольський адміністратор Стрийської єпархії владика Тарас (Сеньків) та численне духовенство Івано-Франківської та сусідніх архиєпархій, єпархій та екзархатів УГКЦ.
Під час урочистостей голова Івано-Франківської обласної державної адміністрації Василь Чуднов вручив ювіляру Орден «За заслуги» ІІ ступеня.
Високою державною нагородою Кир Софрона Мудрого нагородив Президент України Віктор Янукович своїм Указом №655 від 30 листопада 2013 року за, як зазначається у тексті Указу, значний особистий внесок у розвиток духовного життя України, багатолітню душпастирську діяльність і з нагоди 90-літнього ювілею.
«Ви знаєте, я гордий з того, – відзначив В.Чуднов вручаючи нагороду, – що мені випало нагороджувати такого чоловіка». Зі слів Василя Михайловича, Галичина подарувала світові чимало відомих людей, але особливе місце в історії Галичини, України в цілому, в історії Християнської Церкви обіймає постать Софрона Мудрого, який є і залишається зразком життєвої мудрості і патріотизму для багатьох.
Голова облдержадміністрації побажав ювіляру-орденоносцю міцного здоров’я, благодаті та невичерпних життєвих сил.
Цікаво, що наведена обставина не завадила лідеру обласної організації Конгресу українських націоналістів Богдану Боровичу вже за якусь годину після вручення В.Чудновим Софрону Мудрому нагороди публічно – на вічі під стінами облдержадміністрації – заявити про те, що очільник Прикарпаття… відмовився вручати нагороду 90-літньому єпископу-емериту. Невже публічна брехня поступово стає правилом у прикарпатському політикумі?

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності