Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

Сьогодні Польща на місцевих виборах обирає свій 3,14?..

В ще донедавна консервативній католицькій і дружній до України Польщі верх почали брати ліберасти та агенти кремля, що зі своїми тітушками досі блокують кордон з Україною, а до уряд кілька місяців тому очолив ліво-радикал Дональд Туск…

І ось сьогодні, 7 квітня, в Польщі розпочався перший тур виборів до органів місцевого самоврядування.

Загалом по всій країні вже було утворено 31 460 дільниць, а голосування відбувається з 7:00 до 21:00.

На виборах зареєструвалися майже 190 тисяч кандидатів, вони балотуються на посади в органах місцевого самоврядування. Поляки голосують за депутатів рад гмін, повітів, міст, воєводських сеймиків, а також за війтів, бургомістрів (голів повітів) та мерів.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Другий тур має відбутися через два тижні, 21 квітня, якщо кандидати не наберуть принаймні 50% голосів у першому турі.

Місцеві вибори стануть першим виборчим випробуванням для коаліційного уряду на чолі з прем’єр-міністром Дональдом Туском майже через чотири місяці після приходу до влади.

Опитування громадської думки, проведені за кілька днів до голосування, показали, що партії керівної лівацької коаліції на чолі з Туском і вже опозиційне праве угруповання – партія «Право і справедливість» на чолі з Ярославом Качинським – йдуть пліч-о-пліч.

Разом з тим поляки переважно позитивно оцінили перші 100 днів роботи нового уряду в частині сфер, але є і ті, де переважає негативна оцінка.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Нагадаємо, що місцеві вибори у Польщі відбуваються на тлі масштабних протестів фермерів у Польщі та конфлікту з Україною щодо аграрного імпорту і автомобільних перевезень.

Раніше польський міністр закордонних справ Радослав Сікорський прокоментував заяву Олександра Лукашенка про готовність «відхопити шмат Польщі».

Міністри закордонних справ Німеччини, Франції та Польщі застерегли від «політики поступок» щодо російського диктатора володимира путіна.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини…

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності