Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Економіка

Солені озера на Закарпатті чули? – то сіль теж відти

На Закарпатті налагоджують процес видобування солі з Буштинського соляного родовища. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив голова Закарпатської ОВА Віктор Микита. За його словами, потреба у видобуванні солі виникла через зупинку роботи держпідприємства “Артемсіль”, на Донеччині.

У повідомленні Віктора Микити йдеться про те, що у Буштинському соляному родовищі є можливість видобувати до 150 тисяч тонн солі на місяць.

“Після попередніх геологічних досліджень виявили колосальний соляний пласт, котрий починається з 35 до 500 метрів. Зараз вже розпочали інженерні роботи з будівництва під’їзної дороги, розмітки бурових майданчиків, облаштували місця для працівників та інше. Водночас закупили сучасне обладнання для глибокого промислового буріння”, — повідомив голова ОВА.

Він додав, що родовище може забезпечити 100% потреб України у технічній солі, що сягає до 450 тисяч тонн на сезон. Першу добуту продукцію можна отримати через 6 місяців.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності