Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

СОЛОТВИНО РИЗИКУЄ ПІТИ ПІД ЗЕМЛЮ

На Закарпатті, у селищі Солотвино утворилася величезна прірва. На місці лиха зафіксували новоутворення та значні збільшення вже існуючих провалів, розміщених поруч.

«Ще 16 квітня, одна з солотвинських сімей тут копала город, – ​готувалися до весняних посадок, поруч гралися діти. А вже 17 квітня на його місці утворився 50—60-метровий кратер, тому збирати врожай цього року там не доведеться. Добре, що це сталося вночі і ніхто не постраждав», – ​згадали місцеві жителі.

Фактично ніхто не очікував такого повороту подій. За словами одного з шахтарів великий кратер утворений поруч із шахтою № 8 є нічим іншим як колишньої 7-ю камерою з видобутку солі.

І згідно карт далі неї роботи не велися. Швидше за все утворення нової прірви поруч – ​це вже робота підземних вод.
Зараз доступ в яму огороджено, дорогу провідну туди перекопали, повісили попереджувальний знак.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Масштабні руйнування в Солотвино почалися в 2004 році. Пізніше активізувалися зсувні і карстові процеси на території селища: пошкоджено ряд житлових будинків, інфраструктуру, дороги, затоплені підземні відділення республіканської та обласної алергологічних лікарень.

Кількість і обсяг провалів в урочищі Чорний Мочар збільшувалися і склали мільйони кубометрів.

Міністерство надзвичайних ситуацій України вперше підтвердило державний рівень надзвичайної ситуації у Солотвино в 2010 році. Однак, два роки тому головне озеро, навколо якого розташувалися більшість турбаз, знайшло шлях до підземних карстових утворень і всього за день зникло.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності