Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Соціалісти намагаються захопити владу у Молдові, – новообрана президентка Санду

Новообрана президентка Республіки Молдова Майя Санду заявила про спробу «захоплення влади» через внесений депутатами проект, який пропонує забрати у президента контроль над спецслужбою країни.

Про це вона сказала на прес-конференції.

Перед цим депутати Партії соціалістів – політсили чинного президента Ігоря Додона – та популістської партії «Шор» внесли до парламенту проект закону, який пропонує вивести Службу інформації і безпеки Молдови з-під контролю президента.

«Правляча більшість ПСРМ-«Шор» хоче забрати повноваження, які б дозволили мені почати наводити порядок у країні. Таким чином вони хочуть скасувати результати виборів… Це антидемократичне зловживання з боку політика, який програв президентські вибори, це спроба захоплення влади», – заявила Санду.

Вона сказала, що готова звертатися до Конституційного суду, а також закликала громадян вийти на акцію протесту, яка відбулася сьогодні, 3 грудня, у стінах парламенту.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Нагадаємо, 1 листопада у Республіці Молдова відбулися чергові президентські вибори, їм завадити намагалися проросійські сили із невизнаного Придністров’я. За результатами другого туру 15 листопада, лідера партії «Дія та солідарність» Майю Санду підтримали 57,75%, а чинного президента Ігоря Додона – 42,25% виборців.

20 листопада ЦВК Молдови оголосила  Майю Санду переможцем виборів президента. Інавгурація запланована на 24 січня.

Санду виступає за відставку чинного уряду та підтримує ідею дострокових парламентських виборів. Вона також буде вимагати виведення групи російських військ з Придністров’я.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності