Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Соціологи меру Івано-Франківська: У Бацьки Лукашенка теж було 90% підтримки

90% мешканців Івано-Франківської ОТГ задоволені роботою міського голови, ще 88% готові проголосувати за нього на наступних виборах.

Про це під час презентації результатів соціологічного дослідження суспільно-політичних настроїв мешканців Івано-Франківської ОТГ розповів керівник Соціологічної групи «Рейтинг» Олексій Антипович.

“Ми моніторимо ситуацію по всій Україні. Загалом опитали 1000 респондентів в ОТГ”,– каже Антипович.

Фахівець представив результати спеціального дослідження з кількох тем. Зокрема, щодо оцінки ситуації в місті. 74% опитаних вважають, що стан справ у місті йде у правильному напрямку. При цьому молодь більш оптимістична.

Якщо говорити про актуальні проблеми міста, то найбільше мешканців ОТГ вартість компослуг – 35%, поганий стан доріг – 31,% наркоманія, алкоголізм – 27%. Для молоді важливішими є проблеми: доріг, наркоманії, вартість компослуг.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Якщо говорити про задоволеність діяльністю центральної влади, то лише чверть опитаних задоволені роботою президента, 15% – прем’єра, 8 – ВР.

Водночас роботою міського голови задоволені 90% опитаних, міської ради – 61%. Окрім того, 71% опитаних задоволені роботою громадського транспорту. Це найвищий показник по Україні.

Кожен другий мешканець ОТГ не задоволений роботою медзакладів.

Щодо задоволеності діяльністю місцевої влади, то 85% опитаних позитивно ставляться до міського голови. При цьому цей показник практично не різниться у всіх вікових і соціальних групах.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Що ж стосується електоральних уподобань містян на місцевих виборах, то гонад 70% опитаних будуть брати участь у виборах. При цьому якби вибори до ВР відбулися найближчим часом, 23.6% опитаних проголосували б за ЄС, 20.5% за Свободу.

Водночас, у виборах до міської ради готові взяти участь понад 80% мешканців ОТГ. Свобода має шанс отримати 51,4% голосів, ЄС – 12,2%, СН 7,6%, Батьківщина 7,1%, Голос – 4.9%.

Що ж стосується виборів міського голови, то 88% виборців готові підтримати діючого мера. 84% опитаних не проти, щоб Марцінків знову став мером, і тільки 13% хочуть нове обличчя.

“Якщо говорити про вибори мера, то, все може змінитися, але з 88% важко боротися. Якби було 50х50, то можна було б змагатися. Тут понад 80% за діючого мера. Але таку височенну планку буде важко втримати після виборів”,- каже Антипович.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності