Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Невідома Історія

Спершу занизити вартість, а потім вже вивози національні скарби, куди заманеться…

Мистецтвознавці Київського науково-дослідного інституту судових експертиз оцінили картину Айвазовського, що раніше належала Віктору Медведчуку, у 100 тисяч гривень.

Про це йдеться у матеріалі «Слідства.Інфо»: «Арештоване мистецтво: колекція Медведчука та підозріла оцінка її вартості».

Восени слідчі управління Державного бюро розслідувань та СБУ вилучили приватну колекцію картин українського експолітика та кума російського президента Віктора Медведчука. У розпорядженні «Слідства.Інфо» опинився документ з переліком вилученого. Серед арештованого майна у списку згадуються й три роботи українсько-російського художника Івана Айвазовського.

У документі про вилучення вказано, що всі предмети мистецтва правоохоронці відправили на дослідження до Київського науково-дослідного інституту судових експертиз. Саме там вони зберігаються вже протягом трьох місяців.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Журналісти попросили експертів Інституту показати картини Айвазовського, провести їхню оцінку та проаналізувати, чи це не підробка. Натомість з трьох картин художника, зазначених у переліку вилученого майна, мистецтвознавці показали лише одну.

«Художники виконують свої авторські підписи в певних місцях картини. Тобто, якщо для Айвазовського характерне виконання його підпису в лівому нижньому куті картини, то це вже одна з ознак справжності його авторського підпису», — пояснює почеркознавиця Інституту Ірина Білоус.

ФОТО: Мистецтвознавці Київського науково-дослідного інституту під час оцінки картини Айвазовського (зліва — почеркознавиця Ірина Білоус)

Мистецтвознавиця Ірина Ходченко підтвердила, що це картина Айвазовського і коштувати вона може до 100 тисяч гривень. 

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

На думку двох незалежних мистецтвознавців, з якими поспілкувалося «Слідство.Інфо», вартість цієї картини — за умови, що це не підробка, — може складати від 80 до 200 тисяч доларів.

Експерт з державної інституції говорить, що вона коштує близько 3 тисяч доларів. Цікаво, яка цифра буде в остаточній — офіційній — експертизі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності