Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

Спецпідрозділи МВС буде ліквідовано

Депутати погодились ліквідувати спеціальні підрозділи по боротьбі з організованою злочинністю Міністерства внутрішніх справ України. Окрім того, МВС відмовиться від транспортної та ветеринарної міліції.

Відповідний проект № 1550 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування органів внутрішніх справ», яким передбачені такі зміни, сьогодні було прийнято за основу.

За словами першого заступника Міністра внутрішніх справ Еки Згуладзе, даний проект по суті не є реформою МВС. Це лише перші кроки, які можна здійснити без значних видатків з бюджету.

Проектом передбачено наступні зміни:

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

1) усі існуючі наразі спеціальні підрозділи внутрішніх справ об’єднуються у єдиний універсальний спеціальний підрозділ міліції – особливого призначення;
2) кримінальній міліції та міліції громадської безпеки, які мають власні управлінські апарати, надаються повноваження, якими наразі наділені Головне управління по боротьбі з організованою злочинністю МВС України, транспортна міліція, уповноважені органів внутрішніх справ у справах дітей;
3) органи внутрішніх справ позбавляються невластивих їм повноважень, зокрема тих, якими наділені підрозділи ветеринарної міліції тощо.

В свою чергу Головне науково-експертне управління ВР вважає непослідовними та суперечливими положення проекту, відповідно до яких органи внутрішніх справ повністю позбавляються повноважень у сфері боротьби з організованою злочинністю, передбачених Законом «Про організаційно-правові основи боротьби з організованою злочинністю». Зокрема, відзначають в ГНЕУ, в інших нормах проекту мова йде про те, що такі повноваження у ОВС все-таки є. Тому експерти вважають за необхідне доопрацювати документ.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності