Полеміка

Спікер сумнівається, що когось вдасться покарати за Харківські угоди

Спікер Верховної Ради Дмитро Разумков не впевнений, що ідею РНБО притягти до відповідальності народних депутатів, які підтримали Харківські угоди в 2010 році, можна реалізувати в повному обсязі.

Про це Разумков сказав на брифінгу, відповідаючи на запитання журналістів

Я добре пам’ятаю Конституцію. Стаття 80 говорить, що, на щастя чи на жаль, народні депутати не несуть відповідальність за свої дії і голосування в стінах Верховної Ради. Навіть сьогодні, коли знята депутатська недоторканність, індемнітет залишається… Тому я не впевнений, що в повному обсязі та ідея, яка була озвучена, може бути реалізована. Але подивимося: суд є суд.

Якщо ми говоримо про інших учасників цього процесу: хто готував ці матеріали, хто пропонував розглянути це питання в стінах ВР, це вже інший аспект. І ті, хто були залучені до цього процесу, вони дійсно можуть понести покарання, якщо вони діяли не в інтересах України, тим паче, якщо вони діяли в інтересах іншої держави“.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Разумков зазначив, що на засіданні РНБО 11 березня він не був присутній у зв’язку з тим, що був у відрядженні в Хмельницькій області, а саме засідання було неочікувано перенесене з п’ятниці на четвер.

Нагадаємо, Рада національної безпеки і оборони доручила перевірити, чи була державною зрадою ратифікація 236 народними депутатами в 2010 році “Харківських угод”.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ:

Служба безпеки України 12 березня розпочала досудове розслідування.

Передісторія:

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
  • У 2010 році тодішні президенти України і Росії Віктор Янукович і Дмитро Медведєв підписали у Харкові угоду, яка передбачала, що Україна фактично здає Крим в безстрокову оренду Чорноморському флоту РФ, за що Москва давала Києву 100 доларів знижки на газ.
  • На розгляд парламенту ратифікація “Харківських угод” була винесена 27 квітня 2010-го, і це засідання під головуванням спікера Володимира Литвина стало одним із найскандальніших в українській історії.

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності

Exit mobile version