Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Трафунки: надзвичайні новини та кримінал

СПІЙМАЛИ ТЕРНОПІЛЬСЬКОГО «БЕН-ЛАДЕНА»

Пістолет «ПМ» з номерним знаком, що належав розстріляному 2 березня під Києвом працівнику ДАІ, виявили міліціонери під час спецоперації на Тернопільщині. Цю зброю знайшли у 17-річного киянина.

Про це повідомили у секторі зв’язків з громадськістю УМВС в Тернопільській області.

Деталей спецоперації у міліції не розголошують. Але, як зазначають правоохоронці, «зупинили групу з дев’яти осіб, шестеро з яких мали при собі вогнепальну зброю. Усі вони – молоді люди віком 17-28 років. Це жителі Сумщини, Кіровоградщини, Київщини, Донеччини, Чернівеччини, Криму».

Арсенал вражає. Серед вилученого правоохоронцями – дві мисливські двоствольні гвинтівки, пістолети «Наган», «Корнет» та майже півтори сотні набоїв до них, також велика кількість набоїв до пістолетів ТТ, ПМ, дев’ять вибухових пристроїв, три гранати, з них дві Ф-1 та одна димова, підривач, підсумок для зберігання магазинів до автомата Калашникова та сам магазин до АК, травматичні пістолети марок «Сталкер» та «ПГШ» і набої до них, два розкладних ножі, шість радіостанцій, маска, протигаз.
«Та чи не найбільше зацікавлення в оперативників викликав пістолет «ПМ»  з номерним знаком. Звірившись з базою даних зброї, що була викрадена з органів внутрішніх справ, правоохоронці з’ясували, що даний пістолет належав одному зі співробітників державтоінспекції, якого разом зі ще двома правоохоронцями розстріляли  2 березня цього на стаціонарному посту на Броварському проспекті під Києвом. Тепер ця зброя була в руках 17-річного киянина», – наголосили у прес-службі міліції.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Тернопільські правоохоронці уже передали підлітка своїм колегам із Києва.

«Можливо, затриманий в Тернополі  юнак причетний до вбивства співробітників ДАІ. Згідно ухвали Дніпровського районного суду міста Києва, виданої ще 14 березня, є дозвіл на затримання підозрюваного» – пояснили в прес-службі МВСУ Тернопільської області.
Затримані пояснили правоохоронцям, що «зброя їм необхідна для самозахисту та, зважаючи на звернення керівників держави здавати зброю, вони готові добровільно її позбутися».

Щодо інших осіб, у яких була вилучена зброя, «слідчі клопотатимуть перед судом про їх звільнення від кримінальної відповідальності» – за добровільну здачу усього цього арсеналу.

Затримання і його обставини зафіксовано у єдиному реєстрі досудових розслідувань і кваліфіковані за ч. 1 статті 263 Кримінального кодексу України – «Носіння, зберігання, придбання вогнепальної зброї, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу».
Зенон Гута

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності