Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Новини з дурдому

Споживати тільки штучне м’ясо радить людям засновник компанії Microsoft Білл Гейтс

Засновник компанії Microsoft Білл Гейтс, чиї статки за час пандемії значно зросли, вважає, що жителям усіх багатих країн потрібно відмовитися від натуральної яловичини, оскільки велика рогата худоба виділяє в атмосферу метан у процесі життєдіяльності та під час перетравлення трави.

Про це він заявив в інтерв’ю американському виданню MIT Technology Review, під час якого обговорював свою нову книгу «Як уникнути кліматичної катастрофи».

«Ви можете звикнути до різниці у смаку, вони (вчені — ред.) з часом зроблять його смак ще кращим», — наголосив він.

Водночас Гейтс висловив сумнів, що 80 найбідніших країн їстимуть синтетичне м’ясо. Наприклад, в Африці Гейтс пропонує використовувати генну модифікацію тварин, щоб різко збільшити кількість яловичини на душу населення, контролюючи обсяг викидів метану.

Бізнесмен зазначив, що перехід до альтернативи натуральному м’ясу складний не тільки з фінансового погляду, але і з політичного у країнах із високим і середнім рівнем доходу.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Чому викиди вуглекислого газу — це погано?

Вуглецеві викиди накопичуються в атмосфері, створюючи так званий парниковий ефект: вони пропускають сонячне світло, але не дають йому розсіятися в космосі. Через це тепло від сонячних променів лишається в атмосфері, поступово її нагріваючи.

За оцінками Міжурядової групи з питань зміни клімату при ООН, до середини 21 століття середня температура у світі зросте на 1,5 градуса за Цельсієм. Це теоретично припустима норма, перевищення якої може призвести до зменшення врожайності рослин і, відповідно, до змін в екосистемах світу.

Якщо ж темпи зростання викидів, спричинені найбагатшими людьми світу, залишатимуться такими, як зараз, до 2050 року температура зросте ще на 1,5 градуса за Цельсієм — навіть якщо решта світу знизить рівень шкідливих викидів до нуля.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності