Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Справу Гринкевича розслідуватимуть, поки не розсиплеться від давності

Наразі бізнесмен (на відповідному сленгу – барига) зі Львова Ігор Гринкевич затриманий і перебуває у СІЗО. У його справі є ще одне кримінальне провадження.

Про це в ефірі телемарафону повідомила радниця з комунікацій Державного бюро розслідувань Тетяна Сап’ян.

«Наприкінці 2023 року його було затримано і було відкрито ще одне кримінальне провадження. Це підозра у спробі і пропозиції дачі хабаря одному з керівників Головного слідчого управління ДБР. Хабар був чималенький. Тобто, ми з вами уявляємо, що людина готова була для того, щоб «повирішувати» свої справи принести півмільйона доларів, безстрашно просто з’явитися у публічному місці і запропонувати (хабар)», – сказала Сап’ян.

Гринкевича затримали під час вручення хабаря, він може позбутися волі на 8 років. Наразі бізнесмен зараз перебуває у СІЗО, він отримав ще одну підозру.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

У ДБР підтвердили, що є ще одне кримінальне провадження щодо компаній, які працювали з Міністерством оборони та були зобов’язані забезпечувати якісним одягом та білизною ЗСУ, на цих підприємствах в керівництві, а також у сім’ї львівського бізнесмена були проведені обшуки, накладено арешт на майно.

«Є ще одне провадження за фактом оборудок із закупівлями одягу та білизни для Збройних Сил України. Так як ми з вами розуміємо, що ці компанії в умовах повномасштабного вторгнення виграли 23 тендери, то ці всі тендери і сам товар, який мав постачатися до ЗСУ зараз перевіряється», – зазначила Сап’ян.

Вона висловила сподівання, що найближчим часом у цьому кримінальному провадженні також з’являться результати роботи про те, як триває досудове розслідування.

Нагадаємо, що у грудні 2023 року у центрі уваги опинився голова родини Ігор Гринкевич, який намагався дати керівнику ДБР хабар у розмірі $500 тис. А з часом зʼясувалося, що і його дружина, і діти також мають багато цікавих сторінок у біографії.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

11 січня стало відомо про накладення арешту на майно львівського бізнесмена Гринкевича. Його підозрюють у масштабній корупції на тендерах Міноборони України.

У Міністерстві оборони заявили про розірвання усіх договорів з компаніями, які пов’язані зі родиною скандального бізнесмена Ігоря Гринкевича, яку звинувачують у масштабному розкраданні грошей на потреби військових. Але потім з’ясувалося, що один контракт все ж залишаються – він був виграний через Прозорро.

Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА) оприлюднило перелік виявлених активів львівського бізнесмена Ігоря Гринкевича та його родичів. Його підозрюють у дачі хабара слідчому ДБР.

Нещодавно було накладено арешт на майно львівського бізнесмена, який постачав Міноборони неякісну військову амуніцію. Мова йде про скандальну родину Гринкевичів.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності