Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

Справу щодо передачі “Нафтогазом” газу фіктивній фірмі розслідує НАБУ

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) розпочало досудове розслідування щодо укладання мирової угоди з передачі 305 мільйонів кубометрів газу від дочірньої компанії “Нафтогазу” фірмі з ознаками фіктивності “Профі Газ”.

Про це зазначається в Єдиному реєстрі досудових рішень, копію витягу дивіться нижче.

Так, повідомляється, що на судовому засіданні ще 27 січня 2021 року Вищий антикорупційний суд розглянув скаргу керівника редакції програми журналістських розслідувань щодо бездіяльності Національного антикорупційного бюро України і зобов’язав уповноважених осіб НАБУ внести до ЄРДР відомості про кримінальне правопорушення внаслідок укладання мирової угоди про передачу газу від “Укртрансгазу” до фірми з ознаками фіктивності “Профі Газ”.

За таких обставин, вказується в листі, детективом НАБУ до ЄРДР внесені відомості про початок досудового розслідування в кримінальному провадженні №52021000000000057 від 02.02.2021, відповідно до заяви журналістів від 15.01.2021, де вказується про факти можливих протиправних дій з боку службових осіб НАК “Нафтогаз України” та АТ “Укртрансгаз”.

Попередня правова кваліфікація кримінального правопорушення визначена за ознаками ч.4 ст.190 Кримінального кодексу України: шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою, що карається позбавленням волі на строк від п’яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

 

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності