Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

СПРАВЖНЄ ОБЛИЧЧЯ ВЛАДИ

В центрі Івано-Франківська 84-річний ветеран – учасник бойових дій УПА Михайло Гоянюк збирає кошти на пам’ятник для сімох своїх родичів.

Він народився в селі Спас на Коломийщині, де й проживає у батьковій оселі. Дідусь розповідає, що його братів та батька вбили ще під час війни, а матір та її братів згодом відправили на заслання в Сибір. Саме їм він хоче поставити пам’ятник у рідному селі, на який, за його підрахунками потрібно близько півмільйона гривень (десь 20 тис. дол.), а також видати книгу своїх спогадів.

«Пам’ятник я для братів своїх хочу зробити. Я цілий рік буду збирати, бо ніхто не допоможе. В мене сім рідних вбито, то я мушу це закінчити. В мене нічого не залишилось, я живу в татовій хаті. Депутати мені не допоможуть. Що вони мені дадуть? 500 гривень на рік! То хіба гроші?» – каже ветеран УПА, який вже, мабуть, чув, що місцеві депутати більше переймаються власним збагаченням, скажімо орендою землі в рекреаційних зонах та зведенням на ній комерційних багатоповерхівок і т ін.. Де їм до проблем пересічних українських героїв, які для своїх нащадків здобували те, що нині дехто з цинізмом називає «демократією»?..

Ветеран зізнається, що до влади, щедрої на одні обіцянки, він звертатися більше не хоче, а люди не дуже охоче дають гроші, та попри все він не падає духом.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

За війни він був зв’язковим, де отримав кличку «Кіт».

Підготував Іван Луйко

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності