Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

Справжнім вибаченням Словаччини може бути тільки відставка її Прем’єра

Міністр закордонних справ Словаччини Іван Корчок вибачився за “невдалий жарт” свого прем’єр-міністра на одному з радіоефірів про «обіцянку передачі Закарпатської України» в обмін на російську вакцину.

Про це словацький урядовець написав на своїй офіційній сторінці у Фейсбуці.

«Сьогодні я спілкувався зі своїм українським партнером, міністром закордонних справ Дмитром Кулебою. Я вибачився перед ним за недоречні заяви прем’єр-міністра Словацької Республіки Ігоря Матовича на адресу України. Мені тим більше шкода, що буквально кілька днів тому ми в Києві надзвичайно добре поговорили про те, як далі розвивати наші відносини», – написав Корчок у середу ввечері.

Як повідомлялося, Міністерство закордонних справ України запросило тимчасового повіреного у справах Словацької Республіки Матуша Корбу й висловило протест через «жарт» прем’єр-міністра Словаччини (прапор якої без герба так вже нагадує прапор найлютішого ворога України) Ігора Матовича щодо обіцянки віддати росіянам Закарпатську Україну в обмін на вакцину.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Як відомо, у кожному жарті є тільки доля жарту. А поки позитивним у цій історії можна вважати те, що сусідня до України маленька і нібито дружелюбна Словаччина враз показала ху-із-ху і ще раз довела, що усі сусіди України мріють відірвати від неї по ласому шматку її території.

Але справжнім вибаченням Словаччини можна буде вважати тільки відставку її Прем’єра, – коментує подію політичний аналітик і діяч Тарас Боднар, при цьому його думку поділяють тисячі українців у соцмережах…

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності