Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

СПРОЩЕНО ПРОЦЕДУРУ ОТРИМАННЯ ОФІЦЕРСЬКОГО ЗВАННЯ в ЗСУ

На час війни сержантам і старшинам без спеціальної вищої освіти, але із бойовим досвідом не менше 6 місяців дозволили отримувати офіцерські звання.

Про це йдеться у відповідній картці законопроєкту № 8339.

Законом передбачається призначення осіб сержантського і старшинського складу без вищої освіти на молодші офіцерські посади з присвоєнням офіцерського звання. Однак для цього вони повинні мати досвід бойових дій не менш як пів року.

Особа, яка претендує на офіцерське звання, не повинна мати непогашених дисциплінарних стягнень.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Крім того, закон на час дії воєнного стану дозволяє приймати на військову службу офіцерів від 20 до 40 років (раніше було до 30 років).

Також Зеленський підписав закон, який дозволяє демобілізуватися українцям, у яких близький родич загинув чи зник безвісти на війні.

Раніше Верховна Рада ухвалила законопроєкт, що дозволяє звільнятися з військової служби військовим, у яких троє і більше дітей віком до 18 років.

В Україні розширять перелік установ і підприємств, працівники яких підлягають бронюванню і не можуть бути мобілізовані.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності