Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

США конфісували гроші Малофєва на користь України

Американський суд конфіскував у російського бізнесмена Костянтина Малофєєва, котрий перебуває під санкціями, 5,4 млн доларів, їх можуть передати на відновлення України.

Як передає Reuters, про це йдеться в рішенні Федерального суду Мангеттена, ухваленому напередодні, 2 лютого.

Влада США звинуватила Малофєєва, який є власником «православного» телеканалу «Царьград ТВ», у фінансуванні сепаратистів у Криму.

У судових документах зазначено, що наприкінці минулого року Малофєєв намагався всупереч американським санкціям перевести кошти з рахунку в денверському банку Sunflower Bank діловому партнерові. Відтак ці гроші були конфісковані.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Зазначається, що це перше рішення про конфіскацію приватних російських активів, відколи Міністерство юстиції США створило робочу групу KleptoCapture. Ця група має на меті вилучення фінансів спільників кремлівського ватажка путіна у відповідь на вторгнення рф в Україну.

Цікаво, вчтора, 2 лютого, що Джо Байден у січні відправив голову ЦРУ Бернса до Києва з пропозицією віддати рф 20% території в обмін на припинення військових дій, про що написало видання Neue Zürcher Zeitung з посиланням на два джерела в урядових колах Німеччини.

Стверджується, що таку ж пропозицію Бернс озвучив і Москві, але обидві сторони від неї відмовилися — і у зв’язку з цим Байден нібито вирішив поступитися Шольцу і схвалив постачання танків Abrams до України — після чого постачання Leopard 2 Україні схвалила вже ФРН.

Білий дім спростував повідомлення про те, що директор ЦРУ Вільям Бернс запропонував путіну пʼяту частину території України в обмін на припинення війни.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Про це заступник прессекретаря Ради національної безпеки Білого дому Шон Девітт заявив у коментарі Newsweek. Але чи буває дим без вогню?..

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності