Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

США толерантно висловили своє невдоволення Голові Конституційного суду України

Голові Конституційного суду України Станіславу Шевчуку відмовили у візі в Сполученні Штати Америки.

Про це повідомляє Центр протидії корупції на сторінці в Facebook.

У голови Конституційного суду України сталась неприємність. Пану Станіславу Шевчуку відмовили у візі в США“, – йдеться в повідомленні.

Джерела ЦПК повідомили, що Шевчук позбувся американської візи через скасування статті про незаконне збагачення.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Нагадаємо, що 26 лютого Конституційний суд за поданням 59 народних депутатів визнав неконституційною статтю 368-2 Кримінального кодексу України (незаконне збагачення), що втратила чинність з дня ухвалення рішення.

В обґрунтуванні свого рішення судді КС наголосили, що ця стаття Кримінального кодексу суперечить Конституції, де вказано, що усі сумніви щодо доведеності вини особи тлумачаться на її користь (ст. 62), і закріплено право особи не давати показів чи пояснень стосовно себе та своїх близьких (ст. 63), а також ст. 17 Кримінального процесуального кодексу, де зазначено, що ніхто не зобов’язаний доводити свою невинуватість і має бути виправданим, якщо сторона обвинувачення не доведе винуватість особи.

28 лютого у Верховній Раді було зареєстровано президентський проект закону (№10110) про кримінальну відповідальність за незаконне збагачення.1_83

ФОТО: Зустріч Голови КСУ Станіслава Шевчука з Надзвичайним та Повноважним Послом США в Україні Марі Йованович, жовтень 2018

Загалом до парламенту вже подано 12 законопроектів, якими пропонуються зміни до Кримінального та Кримінального процесуального кодексів щодо застосування кримінальної відповідальності за незаконне збагачення.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності