Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

США веде щодо України подвійну гру?

Білий дім заблокував оприлюднення заяви Держдепу США про засудження Росії за захоплення українських кораблів у Керченській протоці у листопаді 2018 року.

Про це йдеться у свідченнях Крістофера Андерсона, колишнього старшого помічника ексспецпредставника США щодо України Курта Волкера, передає The Guardian.95466387_w0_h0_shahmaty-na-troih

У той час як мої колеги з Державного департаменту швидко підготували заяву, в якій засуджували Росію за її ескалацію, вищі посадові особи в Білому домі заборонили її оприлюднювати“, – йдеться у письмовій версії свідчень Андерсона у справі щодо  імпічменту президента США Дональда Трампа.

Посол Волкер підготував твіт із засудженням дій Росії, який я опублікував в його акаунті“, – сказав дипломат.

В умовах мовчання з Білого дому тодішній посол США в ООН Ніккі Хейлі засудила поведінку Росії, після чого державний секретар Майк Помпео послідував її прикладу. Трамп висловив стурбованість, але не звинувачував Москву.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Андерсон та його наступниця на роботі в Україні Кетрін Крофт розповіли конгресменам про роль, яку відіграв особистий адвокат Трампа Руді Джуліані у тому, щоб перешкоджати зусиллям Держдепу щодо підтримки президента Володимира Зеленського перед лицем російської інтервенції на сході України.

У своїх свідченнях Андерсон цитував колишнього радника з національної безпеки Джона Болтона: “Джуліані був ключовим голосом з президентом щодо України, що може стати перешкодою для посилення залучення Білого дому“.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності