Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

США вивчає варіанти евакуації своїх громадян з України у разі нападу РФ, – де обіцяні гарантії?

Адміністрація президента США Джо Байдена вивчає варіанти евакуації американських громадян з України, якщо раптом Росія вдереться на українську територію. Де ті гарантії безпеки України, обіцяні їй США, на початку незалежності при ядерному роззброєнні?

Про це пише CNN із посиланням на кілька своїх джерел.

Ті розповіли, що Пентагон розплановує низку різних сценаріїв у разі необхідності проведення евакуації: від невеликої евакуації державних службовців США до більшої евакуації за участю більшої кількості американських громадян.

«Обговорення відбивають, як серйозно адміністрація ставиться до сценарію із вторгненням», — пише CNN.

Водночас зазначається, що зараз адміністрація США не бачить необхідності в евакуації: авіаперевезення, як і раніше, здійснюються через міжнародні аеропорти України, сухопутні кордони із західними сусідами України відкриті.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

За інформацією джерел видання, таке планування почали проводити після погано спланованої евакуації громадян США з Афганістану, яку критикували американські законодавці. Тепер Вашингтон хоче бути заздалегідь підготовлений за необхідності.

Ще з квітня 2021 року біля кордону з Україною та в окупованому Криму відбувалося значне підвищення військової активності. У травні, а потім у вересні Київ заявив, що російська армія залишається біля українського кордону.

Начальник ГУР МО Кирило Буданов 21 листопада заявив, що Росія готується до можливої атаки на схід і південь України в січні-лютому 2022 року. Наразі, за даними розвідки, біля кордонів України перебувають 92 тисячі російських військових.

Міністр оборони України Олексій Резніков нещодавно заявив, що не вірить у «велику переможну війну Росії над Україною», і додав, що ЗСУ наразі на високому рівні.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Водночас речник президента Росії Дмитро Пєсков назвав інформацію про загрозу нападу на Україну штучно створеною істерикою. Він припустив, що це Київ хоче почати військові дії, щоби звільнити окуповані території.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності