Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

ВІЙНА

Статистика: НАЙБІЛЬША КІЛЬКІСТЬ УХИЛЯНТІВ В УКРАЇНІ… правильно – на…

Найбільше чоловіків призовного віку, які намагаються уникнути мобілізації, проживає на Сході.

Такі дані оприлюднив фонд «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва.

«Визначаючи реакцію своїх близьких і знайомих на процес мобілізації, респонденти відзначають наявність проблеми ухилення від цього процесу. Зокрема 25% опитаних зазначили, що більшість з їхнього оточення намагається уникати мобілізації, водночас 47% відзначають, що деякі зі знайомих уникають, а деякі готові бути мобілізованими», – зазначили соціологи.

Водночас експерти повідомили, що серед знайомих респондентів є й готові до мобілізації, тому можна говорити про те, що готовність до мобілізації «перебуває не на низькому, а на посередньому рівні». 39% опитаних на сході країни вказали, що більшість з їхніх знайомих, які можуть підлягати мобілізації, намагаються уникнути цього, тоді як на півдні на це вказали 32%, на заході – 29%, у центрі – 15%.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Серед опитаних загалом переважає готовність тим чи іншим чином долучатися до боротьби з російськими загарбниками. Зокрема 7% опитаних висловили готовність приєднатися до сил оборони в разі мобілізації, 9% – готові приєднатися до сил оборони у разі, якщо військові дії наблизяться до місця їхнього проживання, а 35% зосереджені на роботі та наданні посильної невійськової допомоги», – розповіли соціологи.

Цікаво, що величезна кількість східняків “переховується” від мобілізації в ресторанах і кафе західних областей, а працівники ТЦК роблять вигляд, що їх не помічають…

Тим часом, у Кабінеті міністрів України працюють над новими обмеженнями для тих, хто ухиляється від мобілізації та служби у війську.

Також нагадаємо, що у офіційному виданні «Голос України» з’явився закон про мобілізацію. Документ набере чинності через місяць із дня, наступного за його оприлюдненням, тобто 18 травня.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини…

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності