Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

Ставленику путіна Орбану пропонують очолити Раду Європи, але…

У прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана скоро може з’явитися нагода ще попсувати нерви українським політикам та громадянам — він може тимчасово очолити Європейську раду.

Про це повідомляє видання Politico.

Зазначається, що це може відбутися з липня по грудень цього року за умови, якщо Шарль Мішель достроково залишить посаду голови Європейської ради. Тоді саме Угорщина головуватиме у Раді ЄС і її лідеру перейде посада голови Європейської ради.

У свою чергу Шарль Мішель достроково залишить посаду, якщо остаточно вирішить балотуватися як кандидат у депутати на європейських виборах 2024 року та виграє вибори.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Про таку можливість повідомляє бельгійська газета De Standaard.

«Якщо мене оберуть, я виконуватиму свої обов’язки голови Європейської ради доти, доки не прийму присягу як член Європейського парламенту в середині липня», — сказав Мішель бельгійському виданню.

Якщо Мішелю вдасться обратися до Європарламенту, йому доведеться залишити посаду голови Євроради, оскільки ці посади не можна поєднувати, зазначає газета.

Нагадаємо, євродепутат від Литви Пятрас Ауштрявічюс заявив, що у Європейському парламенті ініціювали збір підписів про оголошення недовіри Єврокомісії через розмороження 10 мільярдів євро Угорщині напередодні українського саміту ЄС.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Раніше ми писали, що Євросоюз розробив новий план допомоги Україні, який не потребує згоди Угорщини.

Також нагадаємо, що Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба переконаний, що ЄС у будь-якому випадку ухвалить рішення про виділення 50 мільярдів євро Україні.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності