Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Соціальні новини

Стіни новобудови у Львові виявилися… з будівельного сміття

У Львові чоловік, котрий придбав квартиру у новобудові, в стіні виявив пакети з-під будівельних сумішей, ремонтники заштовхали їх у перегородку і замурували. На знахідку власник житла натрапив випадково, бо вирішив замінити гіпсову перегородку на щось якісніше. Забудовник погодився відшкодувати збитки.

Замість цегли чи цементу – мішки з під будівельних сумішей. Їх Мирослав Сірий виявив, коли розбирав перегородку, щоб  замінити.

Навіть не знаю, як назвати, витвір будівельного мистецтва, вторинне використання будівельних мішків. Коли робити проводку і в разі якогось дефекту — це легкозаймиста речовина, яка є в стіні”, — каже власник квартири.

Чоловік розповідає, за кожен метр нової квартири заплатив забудовнику 15 тисяч гривень. Але за два роки, відколи будинок здали в експлуатацію, знаходить усе нові недоліки. Показує штукатурку, яка вже відпадає. А ще балки в підлозі, які виступають місцями на 18 сантиметрів. Мирослав  зателефонував у будівельну фірму, перед ним вибачилися і запропонували все виправити. Але власник вирішив довіряти лише собі.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Забудовник уточнює, що доказів, що це саме їхня вина, а не майстрів, які ремонтували житло, нема. Проте додає, що з підрядником, який зводив саме цей будинок, розірвали угоду півтора року тому саме через недоліки в роботі. Новий генпідрядник, запевняють, професійний.

Прикрий випадок, дуже шкодую і готовий відшкодувати тому клієнтові збитки, але ми перегорнули цю сторінку, ми поміняли генпідрядника, це непростий процес і зараз та якість, якою ми можемо пишатися”, — каже  директор будівельної компанії Олег Манзій.

Мирослав, якому дісталася стіна зі сміття, радить людям, які купують житло, спершу вивчати репутацію забудовника і прискіпливо читати договір. Документи читати з юристом, а перед підписанням акту прийому-передачі запросити фахівця, який обстежить житло. Про це йдеться в ТСН.

Якщо ж лише шукаєте житло, а замість багатоповерхівки поки котлован, варто також перевірити, чи має забудовник угоду з фондом фінансування будівництва. Тоді у разі банкрутства  фірми інвесторам, принаймні, частково обіцяють повернути кошти.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності