Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Соціальні новини

Страх “червоної” зони і безробіття змушує українців вакцинуватися або ж…

Кількість введення перших доз вакцини від COVID-19 зросла майже на 25%. Показники різко збільшилися з моменту оголошення жовтого рівня епіднебезпеки 23 вересня.

Як повідомляє МОЗ,  за минулу добу вакциновані 119 378 людей. Одну дозу отримали 70 004 людини, повністю імунізовані – 49 374 людей.

Протягом доби працювали 896 мобільних бригад, 2 971 пункт щеплення, 344 центри вакцинації.

Від початку вакцинальної кампанії щеплено 6 851 531 людину, з них отримали одну дозу – 6 851 529 людей, повністю імунізовані та отримали дві дози – 5 508 212 людей.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Загалом проведено 12 359 741 щеплення.

Щеплення від COVID-19 вже зробили 50% киян. При цьому завершили цикл імунізації (прищеплювалися двома дозами) 46% від загальної кількості вакцинованих.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Станом же на сьогодні, 28 вересня, чотири області України мають показники «помаранчевої» зони адаптивного карантину. Все ж інші регіони нашої країни відповідають тільки «жовтому» рівню.

Про це повідомляє сайт Міністерства охорони здоров’я.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Згідно з даними МОЗ, показники “помаранчевої” зони мають такі регіони:

  • Донецький;
  • Тернопільський;
  • Черкаський;
  • Чернівецький.

Хоча ще минулого тижня серед чотирьох претендентів на попадання до червоної зони міністр Ляшко називав Івано-Франківщину. Тоді називалися Івано-Франківська, Тернопільська, Чернівецька, Волинська області.

Уточнюється, що в даних областях спостерігається перевищення динаміки госпіталізацій хворих COVID-19. Найгірша ситуація в Черкаській області-73,8%.

Чернівецька ж область страждає завантаженістю ліжок з киснем – 67,1%, хоча адекватна норма повинна становити не більше 65%.

Число інфікованих COVID-19 людей в цих областях також значно більше ніж в інших регіонах. Лідируючу позицію займає Чернівецька область-451, після неї йде Тернопільська – 268, Донецька – 246 і Черкаська – 193.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Раніше ми писали, що більшість нових зафіксованих випадків COVID – 19 в Україні викликані «Дельта» штамом, повідомив заступник голови МОЗ, головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін.

«Ми зіткнулися з “Дельта” – штамом, який не зовсім типовий для нас. Той варіант вірусу, який циркулював у нас спочатку, «Альфа»-штам — поширювався не настільки швидко. Швидкість поширення “дельти” зросла в рази … ми точково беремо інформацію з кожної області і бачимо, що всі випадки, які зараз секвенуються і виявляються – це “Дельта», – ігор Кузін головний державний санітарний лікар України.

ФОТО з відкритих джерел-соцмереж

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності