Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Блоги

Страта українського військовополоненого: до злочину може бути причетна ДРГ “Русич”

11 квітня в соціальних мережах з’явилося відео, на якому російські військові, імовірно, перебуваючи на окупованій території України, обезголовили військовополоненого.

Служба безпеки України розпочала досудове розслідування воєнного злочину за ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу (порушення законів та звичаїв війни).

Президент України Володимир Зеленський відреагував на жорстокі страти українських військових і закликав світ забезпечити програш терору.

“Є те, що нікому у світі неможливо ігнорувати — як легко ці звірі вбивають. Це відео страти українського полоненого світ повинен бачити. Це не випадковість, це не епізод. Так було раніше, так було в Бучі. Тисячі разів. Ми нічого не збираємося забувати і прощати вбивць. Законна відповідальність буде за все”, — сказав глава держави.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Своєю чергою, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що нове відео з жорстокою стратою українського полоненого зумовлює необхідність виключити Росію з Ради безпеки ООН та організації загалом. “Це абсурд, що Росія, яка діє гірше за ІДІЛ головує в Раді безпеки Організації Об’єднаних Націй (ООН). Російських терористів потрібно вигнати з України, а ООН притягнути до відповідальності за їхні злочини”, — наголосив він.

Варто зазначити, що вбивство військовополонених — це порушення Женевської конвенції. Росія демонструє на загал, що повністю ігнорує міжнародне право і, зокрема, міжнародне гуманітарне право.

На моє переконання це відео опубліковано не випадково. У будь-якому разі публікація подібних відео — це елементи інформаційних операцій проти військовослужбовців ЗСУ. Йдеться про психологічний тиск як на самих військовослужбовців, так і на членів їхніх сімей. Це залякування, елемент демонстративного терору. І, відповідно, бравада перед своїми негідниками, такими ж людьми, які задіяні в кривавому злочині.

Є інформація про те, що до цього злочину, можливо, причетна розвідувально-диверсійна група “Русич”. Російський неофашист  Мільчаков, який прославився позасудовими стратами українських військовослужбовців ще 2014 року. Я нагадаю, тоді під містом Щастя в засідку потрапила колона ЗСУ. І аналогічно на відео було задокументовано факт жорстокого фізичного знищення українських військовослужбовців. Очевидно, йдеться саме про цей підрозділ.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

У 2014-2015 роках аналітичним відділом ГІ “Права Справа” було проведено успішну операцію. Йдеться про створення штучного конфлікту в середовищі лідерів бойовиків. Тоді, було знищено польового командира ГБР “Бетмен” Бєднова.

Нам вдалося просунути інформацію про те, що відбулася нарада Бєднова з польовими командирами , де обговорювалася можливість збройного заколоту проти тодішнього керівника так званої “ЛНР” Ігоря Плотницького.

Я нагадую про це, тому що особиста охорона Бєднова тоді складалася якраз з учасників розвідувально-диверсійної групи “Русич”. На момент ліквідації Бєднова було знищено п’ять активних учасників цієї розвідувально-диверсійної групи. Це стало можливим саме завдяки створенню штучного конфлікту. Ба більше, ми провели тоді серію вдалих інформаційних операцій, і ДРГ “Русич” була виведена з окупованої території Луганської області на територію РФ.

Проте наразі є інформація, що “Русич” знову бере участь у складі російських окупаційних військ і, можливо, причетний до цього кривавого злочину.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Наголошую, військових злочинців треба ловити де б вони не були – по всьому світу. Тобто в нас уже є напрацювання відповідних структур зараз під час війни. Їх треба знищувати скрізь.

У 2008 році осетинські терористи публічно забили грузинського сержанта Г. Анцухелідзе за те, що він відмовився розголошувати будь-яку інформацію і вставати на коліна. Організатор цього злочину був затриманий грузинськими спецназівцями в Цхінвалі. На той час місто контролювалося російськими військами. Грузинські спеціальні служби провели блискавичну операцію “В лігві чудовиська”.

Наразі, осетинський терорист відбуває покарання в грузинській в’язниці. Грузинські спеціальні служби наочно продемонстрували той факт, що назва – спеціальні – відповідає самій суті цієї служби.

Українським спецслужбам треба максимально докласти зусиль для нейтралізації активних членів цього розвідувально-диверсійного підрозділу і інших військових злочинців.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Саме фахова відповідь окупантам дасть можливість говорити про існування у нас спеціальної служби, яка здатна адекватно реагувати на зовнішні виклики, з урахуванням майбутніх змін у виконанні поставлених законом завдань.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності