Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Міжнародні новини

Сценарій нового “Майдану” у Грузії, – навіщо Саакашвілі “здався” владі?

В Тбілісі 4-й день під вартою знаходиться екс-президент Грузії, а тепер громадянин України, Михеїл Саакашвілі. Грузинські ЗМІ публікують кадри затримання колишнього глави держави.

На відео видно, як Саакашвілі йде у супроводі двох правоохоронців. На його руках вдягнені наручники. При цьому сам політик перебуває у гарному настрої.

Саакашвілі переведений до колонії Руставі. Його відвідає громадський захисник Ніно Ломджарія. На даний момент народний захисник направляється до ув’язненого політика.

Додамо, що за кілька хвилин до затримання Саакашвілі звернувся до прихильників. Аудіозапис тривалістю трохи більше 10 секунд опублікований на сторінці політика в соціальній мережі Facebook.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Сценарій затримання Саакашвілі нагадує технології, як коментують політаналітики, ті, за якими організовують і реалізовують кольорові революції – це якщо розглядати його чисто з точки зору технології.
Все дуже просто.
Для струсу суспільства, необхідно подія і герої. Саакашвілі вирішив нікого не шукати, а стати самим, таким героєм. Хтось переконав його, що у його партії хороші рейтинги і якщо зробити ще ривок, то все вийде.
Зараз Саакашвілі створює з себе образ жертви:

Оголосив голодування. Далі почнуться заяви, після заклики виходити. Якщо партія Саакашвілі пройде в парламент з хорошими силами, то почне там технології блокування зсередини, що призведе до чергової хвилі виборів.
Походу цього процесу, прогнозуються вуличні акції, які будуть прогрівати маси і переконувати, що так жити далі не можна, треба робити радикальні дії.
Звичайно, велику роль гратимуть великі західні гравці, які поки тримають паузу.
Весь пазл ще не складено, хоча його фрагменти вже на столі, і сам процес запущено…

А сьогодні, 04 жовтня, після підрахунку 99% бюлетенів, стало відомо, що партія Саакашвілі набрала на місцевих виборах в Грузії 33% і посіла друге місце після провладної партії, яка набрала, 44,3%.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Нагадаємо, прем’єр-міністр країни Іраклій Гарібашвілі заявив, що у Грузії ще 1 жовтня затримали екс-президента країни Міхеїла Саакашвілі.

Саакашвілі раніше анонсував свій приїзд у Грузію в день місцевих виборів – 2 жовтня, виклавши квиток на рейс Київ-Тбілісі, час прильоту – 23:05. Однак вранці 1 жовтня у соціальній мережі Facebook Саакашвілі повідомив, що він уже перебуває в Грузії. Пізніше він поширив два відеозвернення, нібито зняті в Батумі, закликавши всіх громадян взяти участь у суботніх виборах, а наступного дня – приєднатися до масштабного мітингу в Тбілісі, аби захистити результати голосування.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

На початку вересня 2020 року грузинська опозиція заявила, що Саакашвілі буде кандидатом на пост прем’єр-міністра Грузії від об’єднання «Сила в єдності», куди входять «Єдиний національний рух» та ще кілька опозиційних партій. Саакашвілі відповів на пропозицію згодою.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності