Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Трафунки: надзвичайні новини та кримінал

Студент з Африки підробляв альфонсом в Івано-Франківську та торгував “коксом”

Працівниками відділу протидії кіберзлочинам в Івано-Франківській області Департаменту кіберполіції Національної поліції України спільно з працівниками відділу боротьби з наркозлочинністю в області та слідчими міського відділу поліції, під процесуальним керівництвом прокуратури задокументовано злочинну діяльність 26-річного іноземця, який навчається в одному з вишів Івано-Франківська.

Про це повідомляють у ГУ НП.

Зловмисник, виходець із однієї з країн Африки, заводив романи із жінками-українками у соцмережах використовуючи псевдо-акаунти, а після налагодження довірливих стосунків вимагав та отримував у них гроші.

Потерпілі перераховували кошти на банківські картки сторонніх осіб.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Внаслідок злочинних дій фігурант ошукав потерпілих на загальну суму понад 100 тисяч гривень.

В ході слідства та документування цієї діяльності правоохоронці встановили, що фігурант причетний ще й до торгівлі наркотиками.

Чоловік здійснив продаж наркотичної речовини, яка за результатами експертизи науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України, є кокаїном.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Під час обшуку правоохоронці виявили банківські карточки, мобільні телефони, сім-картки українських мобільних операторів зв’язку, ноутбук, гроші в ураїнській та іноземній валюті, а також порошкоподібну речовину білого кольору, яка ззовні схожа на наркотичний засіб кокаїн.

Цікаво, що під час дізнання африканець, який досі спілкувався зі своїми жертвами українською мовою, раптово її забув і зажадав послуг перекладача.

Вилучене направлено на проведення відповідних досліджень.

Наразі правоохоронці встановлюють шляхи постачання наркотичних речовин.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Зловмисника затримано в порядку ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України.

На даний час вирішується питання про оголошення підозри про вчинення злочинів передбачених ст. 190, 307 КК України.

За вказані діяння фігуранту загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до десяти років з конфіскацією майна.

Слідчі дії тривають.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Зазначимо, що студенти із Африки в Івано-Франківську навчаються переважно у двох місцевих ВУЗах, це медуніверситеті та університеті “нафти і газу”, тож постає цілком логічне запитання: чи цікавить керівництво цих двох престижних навчальних закладів, окрім коштів, що приносять із собою за навчання студенти-іноземці, ще щось, зокрема їхня поведінка і побут за межами стін ВНЗ?

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності