Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

Студенти “Могилянки” страйкували проти “рейдерського” захоплення ВУЗу

Сьогодні, 4 лютого, у Києві під стіни Кабміну на акцію протесту вийшли студенти Києво-Могилянської академії. Вони вимагали відставки міністра освіти Сергія Шкарлета з посади через втручання в університетський процес та підтасовування фактів.

Зі студентами поспілкувався прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

На місці зібралося близько сотні студентів. Усі вони вимагають відставки міністра Сергія Шкарлета з посади через скандал, який раніше стався у ВНЗ. Акція протесту розпочалася о 9 ранку, студенти вийшли з плакатами, а також кричали «Шкарлет геть!».

«Ми озвучили одну головну вимогу про відставку міністра Сергія Шкарлета з посади. Прем’єр-міністр сказав, що він на стороні студентів. Ми не отримали пряму позицію прем’єра про відставку Шкарлета, але він запевнив, що починає політичні консультації з Верховною Радою щодо звільнення Сергія Шкарлета», – розповіли студенти.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Якщо буде необхідно, вони мають намір виходити на мітинги і надалі.

27 січня в Києво-Могилянській академії відбувся другий тур виборів президента ВНЗ, за посаду боролися два кандидати.

Міністерство освіти та науки оголосило новий конкурс на посаду, незважаючи на обраного переможця. Все через порушення під час голосувань. У навчальному закладі розгорівся скандал через ситуацію, що склалася.

У Міністерстві освіти та науки відкликали наказ про проведення нових виборів президента Києво-Могилянської академії, але студенти все одно вимагають відставки Сергія Шкарлета з посади міністра освіти через підтасовування фактів.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

З 5 по 22 січня в Україні розпочинається реєстрація на пробне зовнішнє незалежне оцінювання (ЗНО), повідомив міністр освіти і науки Сергій Шкарлетт.

Голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька написала заяву на звільнення за власним бажанням.

Верховна Рада найближчим часом проведе голосування про звільнення Дмитра Сенніченка з посади голови Фонду державного майна України (ФДМУ).

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності