Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Створення військової поліції, – доручення Президента для Міноборони

Президент Володимир Зеленський доручив Міністерству оборони створити в середині відомства правоохоронний орган – військову поліцію.

Як повідомляє прес-служба Офісу президента, про це Зеленський заявив під час зустрічі з керівництвом Верховної Ради та урядом. За його словами, міністр оборони Андрій Загороднюк до 31 грудня має впровадити нову об’єднану систему керівництва та управління силами оборони, яка відповідатиме стандартам НАТО.58f4a63401003_012.JPG.af18233fa1db64b971158f459828984b

Також у структурі Міноборони має бути створений «сучасний ефективний правоохоронний орган – Військова поліція». Крім того, до кінця року повинна з’явитися концепція об’єднаного реєстру ветеранів та розроблено проект технічного завдання платформи «Е-ветеран».

Раніше міністр оборони Андрій Загороднюк заявляв, що Військова поліція буде боротися із корупційними явищами в армії. Антикорупційний орган в Міноборони буде аналізувати технічні умови, тендери, звітність, розслідувати конкретні справи.

Тим часом, ДБР оголосило про підозру ряду чиновників Міноборони, які були відповідальні за прийняття на озброєння 11 тисяч некондиційних бронежилетів на 100 млн гривень. Раніше СБУ викрила аферу з консервами у Міноборони. Державне бюро розслідувань почало розслідування за фактом розкрадання посадовцями Міноборони близько 100 мільйонів гривень. Вони закуповували за завищеними цінами непридатне для використання майно, як то бронежилети, які прострілюються.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

З 2014 року Генпрокуратура порушила 480 кримінальних проваджень за фактами зловживань на підприємствах «Укроборонпрому». Державі завдано збитків на суму 100 мільйонів гривень.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності