Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

Створено перший таблетований інсулін вченими ОАЕ

Лікування діабету стане набагато доступнішим завдяки інсуліновим пігулкам, створеними, а краще сказати “винайденими” вченими Об’єднаних Арабських Еміратів, що замінять ін’єкції.

Наразі таблетки успішно пройшли кілька перших етапів випробувань…

Діабет входить в десятку найпоширеніших причин смерті в усьому світі, а за останні 40 років його поширеність збільшилася в чотири рази. Цукровий діабет виникає, коли в крові підвищений рівень глюкози. За її розщеплення відповідає інсулін, тому саме його ін’єкції є життєво важливими для хворих.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ:

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Розрізняють два основних типи цукрового діабету — організм пацієнтів першого типу не виробляє інсулін в принципі, організм пацієнтів другого типу виробляє його в недостатній кількості або не реагує на вироблений ним же гормон. В обох випадках організм не може самостійно утилізувати цукор в крові, що може призвести до смерті.

Незважаючи на небезпеку, далеко не всі приймають інсулін — близько 30% пацієнтів з діабетом відкладають лікування через острах робити собі ін’єкції. Ті ж, хто все-таки починає їх робити, починає лікуватися в середньому через два роки і більше після діагнозу.

Саме для вирішення цієї проблеми вчені вже давно намагаються створити інсулінові таблетки.

Вчені з Массачусетського Технологічного Інституту в 2019 році створили капсулу, яка потенційно може стати вирішенням цієї проблеми, але по-справжньому ефективних таблеток інсуліну досі не було.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності